Romania îşi prezintă oferta de turism în America

0
4
turism

 

turismÎn perioada 20-22 Februarie 2009 în Boston, SUA a avut loc Târgul de Turism Boston Globe Travel Show. Acest eveniment important a adus în faţa americanilor din zona Boston şi nu numai variate oferte de turism internaţional. Experţi ai turismului au vorbit despre noutăţile şi ten­dinţele din domeniu. Programul a fost întreţinut de reprezentaţii live, sute de premii, concursuri şi oferte speciale pentru vizitatori.

La Târg au fost prezenţi 250 de participanţi şi peste 19000 de vizitatori în căutarea destinaţie perfecte pentru o vacanţă. În cadrul acestui prestigios Târg de turism România a fost prezentă prin Biroul de Turism cu sediul la N0 de vizitatori în căutarea destinaţie perfecte pentru o vacanţă.ew York reprezentat de domnul Simion Alb, directorului acestuia. Din interviul acordat am aflat strategia Biroului de Turism din New York în ceea ce priveşte promovarea României şi a turismului românesc peste ocean. Începând cu anul 2008 o campanie intensificată de promovare a turismului românesc a fost demarată. Aceasta campanie s-a concretizat prin participarea la diferite Târguri şi expoziţii de tu­rism pentru consumatorii din America de Nord, precum cele din New York, Boston, Los Angeles, Toronto şi Ottawa.

Prezenţa României la Târgul de Turism din Boston nu este o premieră, anul trecut fiind consemnată prima participare la importantul eveniment din zona New England. Conform declaraţiei domnului Simion Alb s-a remarcat un interes sporit din partea vi­zitatorilor în legătura cu oferta României de turism. Dacă anul trecut prezenţa standului românesc a fost privit oarecum cu surprindere, la ediţia din anul acesta situaţia s-a schimbat, iar întreba­rile turistului american au fost mult mai specifice. De la întrebări generale despre România vizitatorul a trecut l-a întrebări legate de specifice zone ale turismului românesc, iar participarea frecventă la astfel de Târguri nu poate fi decât o idee bună.
Vizitatorul Târgului de Turism din Boston care s-a oprit la standul României s-a arătat interesat, cum era şi normal, de preţul călătoriei, dacă România este o ţară sigură şi cum se poate ajunge în România din Europa Centrală. Zonele cele mai căutate au fost Transilvania şi Bucureştiul. Totodată au fost promovate mănăstirile din Bucovina, Maramureşul, Delta Dunării, staţiunile de tratament, dar Transilvania s-a aflat în topul preferinţelor turistului american. Campania de anul acesta se va concentra pe promovarea îndeo­sebi a festivalului Enescu şi a Transilvaniei, urmând ca anul viitor să fie acordată o atenţie deosebită Maramureşului şi Deltei Dunării.
Începând cu anul 2006 s-a început derularea unei campanii de reclame în principalele reviste de specialitate din Statele Unite ale Americii precum: National Geographic Traveler, Sherman’s Travel, Travel and Leisure, Budget Travel. Toate aceste acţiuni sunt menite să promoveze principalele zone turistice ale României pe piaţa Nord Americană.
Prezenţa standului românesc la Târgul de turism din Boston nu poate decât să ne dea speranţa într-o relansare a turismului românesc. Cu toate acestea câteva mici detalii, de altfel foarte importante, ar trebui remarcate. Dacă la capitolul prezenţă şi amabilitate am fost reprezentaţi cu succes poate la capitolul imagine ar trebui să retuşam unele lucruri. Ar fi fost frumos şi interesant poate pentru turistul american să poată vedea un cuplu de dansatori din Transilvania jucând pe muzica tradiţională românească, de exemplu, sau să guste o brânză românescă sau de ce nu un păhărel de vin românesc în timp ce priveau pe ecranul unui televizor imagini din Delta sau Maramureş. Detalii de genul acesta atrag şi impresionează. Poate la anul vom vedea câte ceva şi din acestea. (Vasile Muresan)