NAPOLEON, HITLER, MERKEL

0
545

Proiectul Europa Mare, nu este în interesul anglo-saxonilor, declara ministru de externe al Marii Britanii Boris Jonson, pe când pleda pentru Brexit, inspirat de Churchill în vreme de război, ca ţara sa să devină eroina eliberatoare. Şi d-na Le Pen, Frontul Naţional frencez, vrea asta. Nici protectorul ortodocşilor nu-i de acord cu UE/NATO. Putin îi vrea pe greco-pravoslavnici în Eurasia sa.

Jonson, Le Pen refuza €, UE, politica germană, care încalcă tratate în timp de pace şi îi obliga pe englezi, francezi şi alţi memebrii ai UE, să plătească sute de miliarde € pentru Grecia, să suporte criza €, administraţia lui Junker, invazia a milioane de mahomedani şi idolatrii etc. Aceasta destabilizare promovată de Berlin nu lezează interesele Moscovei, din contră.

Popularitatea d-nei Merkel a scăzut de 75% la 45%. La recentele alegeri din Mecklenburg-Vorpommern, Uniunea Creştin Democrată este surclasata de Alternativa pentru Germania/AfD, care aruncă peste bord mai toate taburile. Deja nu mai e sigur că prima femeie cancelar, reprezentanta DDR-ului, va mai candida sau câştiga alegerile din 2017. AfG a ajuns de la 0 la 20%. În SUA, după Brexit, americanizarea, nu globalizarea, motivează electoratul.

Se ştie cum au eşuat Napoleon şi Hitler. Dece însă invita Merkel afro-asiatici incompatibili cu tradiţia creştină şi teologia muncii? Dece nu respecta tratatul monedei comune €? Dece nu vede că e responsabilă de Brexit, de protestul grecilor, italienilor, ungurilor, care dirijează refugiaţii spre Berlin? Dece a ajuns dependenta de Turcia lui Erdogan? Dece generează costuri de un bilion de euro pentru germani, dar şi pentru toţi europenii, fără să întrebe pe nimeni? În interesul cui destabilizează Merkel marele proiect Europa?

Nu există răspuns la aceste întrebări pe care şi le pun germanii şi mai toţi europenii. Ele vor fi găsite probabil de istoricii genaratiilor viitoare în arhive. Până atunci să ne mărginim la întrebările şi constatările sine ira et studio, fără ură şi părtinire, din articolelel anexate: Alternativă pentru Germania, AfD; Dezmembrarea Europei; Brexit 2016; Criza d-nei Merkel; Era d-nei Merkel; Invazia barbarilor.

———————————-

Prof.Univ. Dr. Viorel ROMAN

Universitaet Bremen

Akademischer Rat a.D.

Timişoara

www.viorel-roman.ro

5 septembrie 2016

Articolul precedentRomâni din Ucraina, împiedicați să sărbătorească Ziua Limbii Române
Articolul următorS.F. MoMa și RODIN la „STANFORD”
Viorel Roman
Dacă sunteți autorul acestui articol, avem nevoie de ajutorul dvs. Muncim din greu pentru a crea un sit de înaltă calitate și pentru a vă afișa articolul în cel mai bun mod posibil. Va rugam sa trimiteți 1.o imagine de profil de înaltă calitate 2. o scurtă descriere a dvs. (1-2 paragrafe). 3. o adresa functionala de email 4. toate platformele media unde puteti fi gasit ( youtube, facebook, vimeo, instagram, blog, website, twitter, linkedin, etc.) Imaginile alb-negru sunt de preferat. Vă rugăm să nu folosiți alte filtre. Vă rugăm să trimiteți informatiile la lucianoprea@gandaculdecolorado.com