“Justice League”, o poveste adevarata (partea 2)
Tudor Petrut: Dintr-o batalie demna de orice poveste cu super-eroi, prin conflictul dintre regizorii Zach Snyder (care a inceput filmarile) si Johsh Wheldon (care a terminat filmarile) – in mijlocul careia producatorii au fost de la inceput arbitrii partiali – filmul “Justice League” a fost o nereusita.
Stefan Petrut: In care re-filmarile n-au facut decat sa o faca cat mai atragatoare pe Wonder Woman si cat mai fraier pe Batman, care intr-o secventa spune una numai ca sa se contrazica in urmatoarea. Toate discrepantele nu au fost trecute cu vederea nici macar de catre cei mai benevoli fani.
Tudor: Unul din subtexte, in a promova pe Wonder Woman, a fost si speranta nedisimulata ca un personaj feminin, o eriona, interpretata cu aplomb de catre Gal Gadot, va deveni o nominalizare garantata pentru premii, in anul in care aparent Hollywood va face orice ca sa promoveze feminismul.
Stefan: Nominalizari sau nu, Hollywood e in primul rand un business. Bazat pe concurenta. Productia filmului “Justice League” si-a propus sa creeze o bresa in concurenta dinte DC Comics/Warner Bros si Marvel/Disney. Dupa “Batman vs Superman” Warner Bros a crezut ca spectatorii vor o schimbare de stil, si ca o noua abordare i-ar distanta pe DC Comics de de productiile Marvel. S-a demonstrat ca din pacate calculul a fost gresit, si din cauza unui film incropit din ambitiile a doi regizori diferiti, film fara succes de casa si de critica, Warner Bros trebuie sa schimbe din nou tactica pe termen lung.
Tudor: Ca intr-o aventura de benzi desenate, doi super-supra-extra-eroi-magnati s-au inclestat intr-o dura competitie pentru piata cinematografica a filmelor de aventuri. Pana la urma este Warner Bros vs Disney, o ciocnire intre titani.
Stefan: S-ar fi parut chiar dupa insuccesul cu “Justice Legue” ca Warner Bros ar fi in avantaj. Pentru ca au in productie un film cu Aquaman, continuarea de la “Wonder Woman”, si in pre-productie aventuri pentru Batwoman, Flash si Batman. Cel din urma deja in scandaluri, cu trei regizori concediati, si zvonuri ca insusi Ben Affleck e gata sa renunte la rol.
Tudor: Numai ca recentul anunt ca Disney a cumparat partea de productie de film a legendarului studio 21st Century Fox schimba total datele problemei, plasand Disney in pozitia de lider de piata, inclusiv in zona filmelor cu super-eroi.
Stefan: Dar ca in orice aventura nu se stie niciodata cand eroul justitiar renaste din cenusa si revine in forta! Nimic nu mai e sigur in piata de film, mai ales in ceea ce priveste super-productiile de sute de milioane de dolari care depind, fara echivoc, de succes de casa mondial. Hollywood nu este o banda desenata, ci o afacere fara nici o liga de justitiari care sa faca dreptate.