Jibou, primul oraș din România care dă speranță

0
35

Câte 25.000 de euro pentru afaceri, 1500 de lei pentru școlarizarea copiilor și bani pentru renovarea caselor, într-un program special de eradicarea sărăciei demarat astăzi la Jibou

 

Sute de oameni din comunitățile sărace vor fi consiliați  gratuit, vor primi îngrijiri medicale, asistență pentru alegerea unei instituții de educare și sprijin specializat pentru angajare, în cadrul unui amplu proiect demarat de Primăria orașului Jibou și derulat cu sprijinul Fondului Social European. 

Echipe de intervenție trans-disciplinare, cursuri de parenting, bani pentru școlarizarea copiilor, pentru renovarea caselor sau pentru finanțarea inițiativelor antreprenoriale – măsurile incluse în acest program transofrmă orașul Jibou în prima localitate din România care va monitoriza evoluția cetățenilor aflați în situații critice, oferindu-le asistență pas cu pas până la reintegrarea socială. Totodată, orașul Jibou este prima localitate care aplică un program complex, cu măsuri integrate, pentru reabilitarea unei comunități sărace de dimensiuni mari, obiectiv care va fi atins, potrivit estimărilor, într-un termen foarte scurt, la doar doi ani de la lansare. Programul, adresat familiilor aflate la limita subzistenței, are printre principalele obiective creșterea nivelului de educație și reinserție socială, încurajarea anteprenoriatului, dar și reducerea mortalității infantile, prevenirea sarcinilor în cazul minorelor sau creșterea numărului de persoane din comunitățile marginalizate înscrise la medicul de familie.

 

  • “Implementăm probabil cel mai complex program de reinserție socială dezvoltat vreodată România pentru reabilitarea unei comunități sărace de dimensiuni mari. Din studiile realizate de experți, estimăm că toate persoanele incluse în acest program vor fi reintegrate în primii doi ani de la lansare. Subliniem faptul că serviciul este integrat și că va schimba radical viața întregii familii: parintii își găsesc un loc de muncă și îl păstrează, învață să fie părinți la cursuri speciale, copiii merg la școală, au mâncare, haine, rechizite, își fac temele, recuperează unde e cazul și învață lucruri noi. Vom renova și 50 de case! Iar 30 dintre acești oameni vor deschide afaceri și vor da de muncă și altora în comunitate“, spune Silvia Pașca-Pustai, manager general al acestui proiect.

 

Articolul precedentTAINA SCRISULUI – AVENTURA CUVÂNTULUI
Articolul următorIonuț Băncilă (Elveția) : “Am deschis primul magazin alimentar românesc din Elveția.”
Mădălina Corina Diaconu
Dacă sunteți autorul acestui articol, avem nevoie de ajutorul dvs. Muncim din greu pentru a crea un sit de înaltă calitate și pentru a vă afișa articolul în cel mai bun mod posibil. Va rugam sa trimiteți 1.o imagine de profil de înaltă calitate 2. o scurtă descriere a dvs. (1-2 paragrafe). 3. o adresa functionala de email 4. toate platformele media unde puteti fi gasit ( youtube, facebook, vimeo, instagram, blog, website, twitter, linkedin, etc.) Imaginile alb-negru sunt de preferat. Vă rugăm să nu folosiți alte filtre. Vă rugăm să trimiteți informatiile la lucianoprea@gandaculdecolorado.com