Halloween la Madrid sub lupa tânărului fotograf, Andrei Zamora

0
32

1._Halloween_copyDovleacul cioplit, căruia i-a rămas numele de Lanterna lui Jack, este simbolul specific pentru Halloween. Lanterna lui Jack este legenda care fundamentează această sărbătoare. Este povestea irlandezului Jack, care a păcălit Diavolul să se urce într‑un măr. Pentru a‑l împiedica să se răzbune şi să‑i ia astfel sufletul, a desenat pe trunchiul copacului semnul crucii. L‑a lăsat să coboare, după ce a obţinut promisiunea că nu îl va ispiti. La moartea sa, Jack nu a fost primit în Rai din cauza firii viclene, dar nici în Iad, din cauza promisiunii făcute Diavolului. Prin urmare, acesta a ajuns să rătăcească prin lume, cu un felinar făcut dintr‑o gulie scobită, în care ţinea un tăciune, pentru a‑i lumina calea. Din această poveste îşi are originea şi cea mai cunoscută dintre tradiţiile de Halloween

Ne daţi ori nu ne daţi? 

Cu ocazia acestei sărbători, copiii se deghizează în vrăjitori, mumii sau alte personaje care inspiră teamă şi colindă pe la case, întrebând: Trick or Treat? (Păcăleală sau dulciuri?), ca o ameninţare, iar în cazul în care nu primesc dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. Obiceiul îşi are originea în Anglia, unde, de Ziua Tuturor Sfinţilor, oamenii ofereau celor săraci plăcinte, în schimbul promisiunii ca aceştia din urmă să se roage pentru sufletele morţilor familiei. Obiceiul este asemănător românescului: Ne daţi ori nu ne daţi?. O altă sursă a acestui obicei este tradiţia irlandeză de la 1 noiembrie. În această zi, considerată pe atunci prima zi de iarnă, spiritele morţilor coborau pe pământ, ameninţând astfel să pună stăpânire pe trupurile celor vii. Aşadar, zânele bune se deghizau în oameni săraci şi mergeau din casă în casă, pentru a cere ajutorul oamenilor. Zânele îi răsplăteau pe cei darnici, dar se şi răzbunau pe cei care nu doreau să le ajute.

2._ANDREI_ZAMORA-Expozitie_de_fotografie3De Halloween, la Madrid…

Pasiunea pentru fotografie a tânărului Andrei Zamora a început încă din copilărie. A fost perioada în care educaţia generală şi-a conturat graniţele, acumulând mai târziu istoria artelor, a artelor vizuale, dar şi o cultură tehnică suficientă care să-i permită să stăpânească tehnologia la îndemână. Fără să-şi dea seama, totul s-a transformat în pasiune. Este o pasiune din care şi-a construit în timp, un stil de viaţă. În urmă cu doi ani a avut prima expoziţie organizată de Galeria Nicole Blanco în Espacio Niram.Multe dintre fotografiile lui Andrei Zamora, surprind viaţa oamenilor pe care îi întâlneşte în diverse locuri.Abordează frecvent street photography, iar acest lucru face ca fotografiile sale să aibă un farmec aparte. Uneori, privitorul rămâne uimit cum peisaje urbane aparent obişnuite se transformă în fotografii prin ochii şi aparatul foto al lui Andrei Zamora. Cu ocazia sărbătorii de Halloween, Ro Madrid Cultural Club a organizat o expoziţie care a cuprins fotografii realizate de tânărul şi talentatul fotograf, Andrei Zamora. Expoziţia de fotografii a avut loc în Espacio Niram din Madrid în seara zilei de 30 octombrie 2010. Toate fotografiile expuse au fost realizate în totalitate de către tânărul Andrei Zamora, fotografii ce au prezentat aspecte specifice sărbătorii de Halloween şi a avut un real succes. Evenimentul din Espacio Niram s-a încheiat cu o petrecere la care participanţii au purtat costume specifice sărbătorii, spiritul acesteia resimţindu-se până târziu în noapte.

3._ANDREI_ZAMORA-Expozitie_de_fotografie4

Despre Andrei Zamora şi marea sa pasiune, mai puteţi citi în:

http://andreizamora.blogspot.com/2010/10/expozitie.html şi
http://anoxz.blogspot.com/

  

bători, copiii se deghizează în vrăjitori, mumii sau alte personaje care inspiră teamă şi colindă pe la case, întrebând: Trick or Treat? (Păcăleală sau dulciuri?), ca o ameninţare, iar în cazul în care nu primesc dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă.

Obiceiul îşi are originea în Anglia, unde, de Ziua Tuturor Sfinţilor, oamenii ofereau celor săraci plăcinte, în schimbul promisiunii ca aceştia din urmă să se roage pentru sufletele morţilor familiei. Obiceiul este asemănător românescului: Ne daţi ori nu ne daţi?.

O altă sursă a acestui obicei este tradiţia irlandeză de la 1 noiembrie. În această zi, considerată pe atunci prima zi de iarnă, spiritele morţilor coborau pe pământ, ameninţând astfel să pună stăpânire pe trupurile celor vii. Aşadar, zânele bune se deghizau în oameni săraci şi mergeau din casă în casă, pentru a cere ajutorul oamenilor. Zânele îi răsplăteau pe cei darnici, dar se şi răzbunau pe cei care nu doreau să le ajute.

 

De Halloween, la Madrid…

Pasiunea pentru fotografie a tânărului Andrei Zamora a început încă din copilărie. A fost perioada în care educaţia generală şi-a conturat graniţele, acumulând mai târziu istoria artelor, a artelor vizuale, dar şi o cultură tehnică suficientă care să-i permită să stăpânească tehnologia la îndemână. Fără să-şi dea seama, totul s-a transformat în pasiune. Este o pasiune din care şi-a construit în timp, un stil de viaţă.

În urmă cu doi ani a avut prima expoziţie organizată de Galeria Nicole Blanco în Espacio Niram.

Multe dintre fotografiile lui Andrei Zamora, surprind viaţa oamenilor pe care îi întâlneşte în diverse locuri.

Abordează frecvent street photography, iar acest lucru face ca fotografiile sale să aibă un farmec aparte. Uneori, privitorul rămâne uimit cum peisaje urbane aparent obişnuite se transformă în fotografii prin ochii şi aparatul foto al lui Andrei Zamora.

Cu ocazia sărbătorii de Halloween, Ro Madrid Cultural Club a organizat o expoziţie care a cuprins fotografii realizate de tânărul şi talentatul fotograf, Andrei Zamora.

Expoziţia de fotografii a avut loc în Espacio Niram din Madrid în seara zilei de 30 octombrie 2010. Toate fotografiile expuse au fost realizate în totalitate de către tânărul Andrei Zamora, fotografii ce au prezentat aspecte specifice sărbătorii de Halloween şi a avut un real succes.

Evenimentul din Espacio Niram s-a încheiat cu o petrecere la care participanţii au purtat costume specifice sărbătorii, spiritul acesteia resimţindu-se până târziu în noapte.

Despre Andrei Zamora şi marea sa pasiune, mai puteţi citi în:
http://andreizamora.blogspot.com/2010/10/expozitie.html şi
http://anoxz.blogspot.com/

                                                                                          Kasandra Kalmann Năsăudean

Articolul precedentAlegerile guvernamentale americane 2010
Articolul următorNoi măsuri privind sistemul de pensii din România
Kasandra Kalmann-Năsăudean
Dacă sunteți autorul acestui articol, avem nevoie de ajutorul dvs. Muncim din greu pentru a crea un sit de înaltă calitate și pentru a vă afișa articolul în cel mai bun mod posibil. Va rugam sa trimiteți 1.o imagine de profil de înaltă calitate 2. o scurtă descriere a dvs. (1-2 paragrafe). 3. o adresa functionala de email 4. toate platformele media unde puteti fi gasit ( youtube, facebook, vimeo, instagram, blog, website, twitter, linkedin, etc.) Imaginile alb-negru sunt de preferat. Vă rugăm să nu folosiți alte filtre. Vă rugăm să trimiteți informatiile la lucianoprea@gandaculdecolorado.com