2022-CENTENARUL  Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria

2
89

Încoronarea Regală din 15 octombrie 1922, a constituit pentru Europa  un moment de a privi cu alți ochi spre România, eveniment care desăvârșea făurirea României Mari.

La ultima sa ședință din 31 martie 2021, Consiliul Director al Fundației ”Constantin Stere”, cu sediul in com.Bucov, localitate limitrofă municipiului Ploiesti, unde se află Muzeul  memorial ”Constantin  Stere”,  s-a avansat ideea ridicării unei statui reprezentative a Regelui Ferdinand I. 

Consiliul Director este format din Susana Simona Stere Paleologu (92 de ani), stabilită in Paris – președinte de onoare al Fundatiei,  dr.Lia Maria Voicu – președinte, Narcis Dorin Ion- director al Muzeului Peleș Sinaia – vicepresedinte,  Daniela Bratu, Ionuț Tănase, Andrei  Cosmin Țurcanu, Ioan Popescu, Simona Băicoianu – membri.

 La ședința respectivă, s-a propus, de comun acord,  ridicarea unei statui a Regelui Ferdinand I, pe Aleea  Făuritorilor Marii Uniri din 1918. Personal, eu îndrăznesc să propun, ca loc de instalare a statuii , undeva  in Ploiesti – municipiu care duce lipsă de statuii reprezentative. Locul  urmează să fie ales de către conducerea Primăriei Ploiesti. Cel mai indicat loc, in opinia semnatarului acestei consemnări, ar fi esplanada Palatului Culturii sau parcul din fața sediului Consilului judetean Prahova .

Statuia  in bronz , realizată de Constantin Ionescu –unul dintre cei mai reputați scuptori din Ploiesti, are deja  realizată  macheta, in mărime naturală, el fiind si autorul statuii Reginei Maria din com Blejoi, sat Ploiestiori , inaugurată in anul 2018, in prezența pricipelui Nicolae(in foto), care a reprezentat Casa Regală. De ce la Ploiestiori si nu la Ploiesti, numai  primarul de atunci al municipiului, Adrian Dobre , știe! Cert este faptul că dl domnia sa, nu a părut interesat de acestă idee!

Articolul precedentZENOVIE CARLUGEA
Articolul următorPIERDEREA RĂBDĂRII
Ioan Popescu
Dacă sunteți autorul acestui articol, avem nevoie de ajutorul dvs. Muncim din greu pentru a crea un sit de înaltă calitate și pentru a vă afișa articolul în cel mai bun mod posibil. Va rugam sa trimiteți 1.o imagine de profil de înaltă calitate 2. o scurtă descriere a dvs. (1-2 paragrafe). 3. o adresa functionala de email 4. toate platformele media unde puteti fi gasit ( youtube, facebook, vimeo, instagram, blog, website, twitter, linkedin, etc.) Imaginile alb-negru sunt de preferat. Vă rugăm să nu folosiți alte filtre. Vă rugăm să trimiteți informatiile la lucianoprea@gandaculdecolorado.com

2 COMENTARII

Comments are closed.