RĂZBOI ATOMIC SAU RĂZBOI WWIII?

0
35

Este Luni, 14 Martie 2022, şi din Răsăritul Europei răsună în continuare sirene de avertizare şi bombe năprasnice, rachete şi lacrimi, şi disperări şi rugăciuni, şi imprecații şi amenințări, şi strigăte de răniţi (cu miile, cu zecile de mii) şi cele de refugiați (cu milioanele). Conglomeratul imprevizibil al actanţilor principali în acest conflict militar (Kremlin, Kiev UE, Berlin, Londra, NATO, SUA) ce poate deveni şi atomo-militar (rog a se regândi cele 15 centrale atomo-nucleare din Ukraina, în care fiecare din cele 15 atomo-nucleare putând deveni în ore un Chernobyl radioactiv şi catastrofactiv!), conflict prin extindere înspre prologul unui Al Treilea Război Mondial, WWIII, nu mai este un Science-Fiction, ci o realitate cutremurătoare şi aproape de negândit cu trei săptămâni în urmă.

Rog, din acest minimal colţ digital de Email şi Internet, reținerea de la complicarea şi mai mare a prezentului conflict, încercarea de intrare în stare de Non-Beligerant şi Pro-Diplomacy, indiferent de natura coparticipantului, în care fiecare are adevărul lui, fiecare are dreptatea lui, fiecare are justiția lui, fiecare are strategia lui, fiecare are mândria lui! 

Încep acest apel logic şi rațional cu războinicii Kremlinului, reamintindu-le că nici un Imperiu, nici cel Ţarist, nici cel Sovietic, nici cel Putinist nu durează veșnic, fiindcă legile temporalităţilor, ale relativităţilor, ale schimbărilor şi transformărilor acționează la nivelul tuturor structurilor sociale, fiindcă istoria lumii, în esența şi existenţa ei, este o ISTORIE SINERGETICĂ, urmând modificările de la individ, de la comunitate, de la generație, de la națiune, stat, uniuni de state, imperii, care toate sunt în mobilitate, flexibilitate şi vulnerabilitate… 

Kremlin! Nimic nu este etern în istorie, şi nimeni nu este etern în neclintire şi nedevenire! 

Mă adresez Kievului, aflat acum sub bombe şi dărâmături şi plin de tranșee cu morți şi în stare de refugidizare… Nu mai continuați politica absurdă a Marii Ukraine, cu teritorii şi populații ruse, turce, tătare, poloneze, slovace, maghiare, moldovenești şi românești provenite din defunctele imperii ale Otomanilor, Mongolilor, Polonilor, Ruşilor, Habsburgilor şi Teutonilor, TERITORII ŞI POPULAŢII CARE NU AU FOST NICIODATĂ ALE UKRAINEI!

Kievule! Nu mai continuați să provocați în politica voastră de încăpățânare schizoidă un al treilea război mondial, un WWIII, fiindcă Europa, America, Asia, lumea în general este îngrozită de consecințele unui asemenea conflict, cu posibile extincții de Sapiens pe Terra, şi chiar extinct de structuri biologice vii de pe această minusculă planetă încă albastră şi încă vie, şi încă aparținând naturii biologice şi nu stupidității ilogice!

UE! (Uniunea Europeană)! Aici s-a ajuns cu utopismele voastre (extrem de grave), aici s-a ajuns cu migraţionismele voastre mondial-catastrofice (autoanihilante), aici s-a ajuns cu ideologismele voastre pancardo-panglicare (automutilante). Ce Europă avem acum? Un imens talmeş-balmeş venit din toată lumea, un imens Turn Babel de proporții necontrolabile, venit din toate lumile de Turcia-Syria-Iraq-India-Bangladesh-Afghanistan-Pakistan-Magreb-Yemen-Eritreia-Gabon-Mali-Libia-Sudan-Liban-Iordania!Toţi grămadă,  toţi de-a valma, Germania (plus Franța plus Italia plus Spania plus România plus… plus întregul UE) plătesc miliarde pe zi întru întreținere, îngrijire, adăpostire!

UE! UE! De unde veţi scoate mii de miliarde de Euro, întru posibila reconstrucție a Ukrainei, după ce am fost maltratați de coronele virale şi acum ciuruiți de conflictele militare?

UE! UE! UE! Aţi pus Europa în genunchi cu politica voastră de binecuvântători de vorbe goale, de sancționatori ai lumii adverse, auto-sancţionându-ne acum pe noi înşine, sărăcindu-ne şi auto-eliminându-ne din istorie!

Berlin! Paris! Madrid! Londra! Nu mai visați la fostele voastre imperii, devenite prin consecințele lor nefaste adevărate coșmaruri ale generațiilor prezente, coșmaruri interminabile practic atât prin politicile voastre migraţioniste, cât şi prin politicile voastre de libertăţi iraționale, toate în realitatea istorică data, nesoluţionabile. 

SUA! SUA! SUA! Suntem la pământ! Suntem terminați, suntem în gravă degringoladă social-istorică, departe de visul american, în plin coșmar american şi mondial! De la American Dream la American Nightmare nu este decât un singur pas! 

Deci, Neutralitate! Neutralitate! Neutralitate! 

Deci Deescalare! Deescalare! Deescalare! 

Altfel intrăm în conflict atomic cu rușii şi în două ore ne auto-ucidem fără milă şi fără scăpare!

NATO! NATO! NATO! Nu vă puneți cu ruşii, cu Maika Rossia! Ei vor rezista la orice fel de sancțiuni, de confruntări, de sacrificii, noi, NU!

Maika Rossia este mitul slav al invulnerabilității sfinte a rușilor, gata de orice sacrificiu, pe când Occidentul bulversat de imbecilităţi abstracte şi utopisme autoanihilante este în clară autodisoluţie!

Actanţilor! Nu complicați o situație şi aşa complicată şi inflamată la extrem! Stopați această nenorocită situație de autodistrugere a întregului Occident, din multiple direcții, economice, populaționale, coronare şi militare! Stopați acest multi-patologism social, istoric, biologic şi ontologic!

Treziți-vă la dramatica realitate, provocată sub multiple aspecte, de propriile voastre imbecilităţi accelerate şi incompetenţe explodate în toate domeniile vieţii social-umane, o ultra-crasă iresponsabilitate faţă de propriul destin occidental, rămas fără providenţă, fără de îngeri protectori şi fără soluții clare întru ieșirea din multitudinea crizelor supra-adăugate şi supra-obiectivate… 

Permiteți-ne să revenim în foarte pe scurt, asupra topicii noastre de Maika Rossia… 

————————

Augustin OSTACE 

Köln Nord, Germania

14 martie 2022