14 IUNIE – Ziua internațională a boicotării pompelor de benzină!

0
4

Dependența secolului modern de petrol, de energie și de bănci, este un lucru bine cunoscut și din păcate ireversibil.

Nu ne putem plânge, căci cuceririle tehnicii moderne ne-au ușurat viața de zi cu zi și au ridicat media de vârstă a oamenilor care fac umbră pământului în aceeași perioadă de timp, dar fără petrol, curent și bani nici vorbă de tehnică modernă. Totul merge bine, până când într-o zi niște Nesătui constată că nu mai pot trăi cu trei iahturi, șapte vile, câteva Rolls-Roysuri și un cont burdușit cu câteva milionașe în insulele acelea unde banii nu se pot controla. Asta nu ar fi o problemă dacă respectivii Nesătui nu ar fi cei care conduc destinele industriei petroliere, industriei energetice și industriei bancare. Deci pentru a intra și ei Nesătuii în „lumea bună” trebuie să câștige și mai mulți bani.

Cum se poate asta?

Simplu, scumpim benzina, scumpim curentul, scumpim gazul, scumpim și iar scumpim, sau vindem niște derivate fără acoperire, căci în final, Ion plătitorul de impozite, care e „prostul de serviciu”,  o să plătească. Gluma e glumă, dar din păcate gluma a devenit o realitate și realitatea o glumă. Scumpirea nejustificată a benzinei, a curentului, a gazului metan precum și bonusurile de milione care se plătesc la bănci, ca și cum n-ar fi existat o criză din care aceleași bănci au ieșit doar pe banii contribuabilului, nu sunt glume sunt realități.

Benzina bat-o vina!

Orice mișcare tectonică naturală sau socială, indiferent că se petrece în insulele Vanatu, unde există o groapă cu petrol pentru unsul osiei la car, sau în Libia care extrage 3,7% din petrolul mondial, este folosită de acești Nesătui pentru a creea un climat de panică, care face ca prețul barilului de petrol să crească și să tot crească. Această creștere are un efect negativ asupra portofelului consumatorului și asupra creșterii ratei inflației, adică în final tot asupra aceluiași portofel.
Dacă portofelul e gol, consumatorul nu mai cumpără, economia o i-a în jos, șomajul o i-a în sus, mașinile nu se mai vând, deci logic ar fi ca prețul benzinei să scadă. Dar prețul nu scade decât puțintel, pentru că țările producătoare de petrol învârt puțin robinetul la stânga și pe piață e mai puțin petrol.
Oricum o dai și oricum o învârți tot săracul Ion plătitorul de impozite, care e „prostul de serviciu”,  plătește, iar Nesătuii își mai cumpără un iaht sau își poleiesc meniurile cu foiță de aur, sau cine știe ce lucruri, absolut necesare pentru a putea supraviețui, mai fac.
Statul încasează și el bineânțeles, dar el face totuși cu banii încasați câte ceva și pentru Ion plătitorul de impozite, mai o autostradă scumpă, mai un spital dezafectat, mai o școală pentru copii supradotați ai cadrelor de conducere, mai o alegere prezidențială la care să iasă cine trebuie, mă rog face și el, statul, ce poate.
La ora actuală statul și-a pierdut puterea efectivă asupra marilor concerne energetice și asupra băncilor, iar mecanismele de control, nu regularizează nimic. Totul se bazează pe compromisuri, eu îți dau ție energie, tu îmi dai mie legi care să legalizeze tot ce fac.
Singurii care mai au ceva de spus sunt  Dictatorii ( acum câțiva se clatină sau cad, dar fiți liniștiți, mai rămân și așa destui), aștia au poporul în mână și au petrolul în curte (țară) iar dacă lor le merge bine, îi ajută și pe Nesătui, căci o mână spală pe alta și amândouă spală obrazul cu petrol, care după așa un tratament devine gros ca talpa.

Ceea ce trebuie să înțelegem e totuși de neînțeles.

În anul 2009 după trecerea crizei petroliere, barilul de petrol a ajuns de la 140$ la 40$ deci a scăzut cu 100$ iar prețul la litru de benzină a ajuns de la 1,52€  la 1,21€ deci a scăzut cu 0,31€.
La întrebarea de ce prețul benzinei la pompe nu e corelat cu prețul barilului de petrol la bursă, unul dintre Nesătui, mare șef al unui mare concern petrolier, după ce ne-a bombardat cu o grămadă de cifre, statistici și diagrame care nu erau la subiect și nu le-a înțeles nimeni, a spus o frază inteligibilă: „prețul petrolului la pompă nu poate fi corelat cu prețul la bursă, căci petrolul care e transformat în benzină e cumpărat cu cel puțin șase luni înainte, dar de obicei contractele sunt încheiate cu mult înainte” Dacă e așa, de ce acum când prețul barilului de petrol la bursă crește și crește, prețul benzinei la pompă crește și crește în același ritm?
Unde rămân cele șase luni ?????
Problema pe care o au concernele petroliere, este că prin scumpirea BENZINEI, transportul BENZINEI de la depozit la pompă, S-A SCUMPIT!!!
Poftim! Acum măcar treaba e clară.
Îți vine să strigi: Automobiliști din toată lumea uniți-vă!
Să declarăm ziua de 14 Iunie : Ziua internațională a boicotării pompelorde benzină!
Deci în 14 Iunie, nimeni să nu se ducă să-și alimenteze mașina cu benzină!
Pompele să șomeze în toată lumea asta. Dacă strigăm cu toții, poate ne aude și cine trebuie.