Prima Bienală Internaţională de artă de la Santorini.

0
3
banner_santorini

banner_santoriniIstorie, mit, cultură, tradiţiile insulei, originalitatea artei folclorice, obiceiurile şi culorile insulei Santorini sunt puternic animate de locuitori şi vizitatori în relaţia lor cu timpul şi locul. Toate acestea au dus la naşterea ideii unei bienale internaţionale a insulei Santorini, un eveniment cultural desfăşutat în lunile iulie, august şi septembrie ale acestui an. O expoziţie a artelor multidisciplinare, o întilnire a artiştilor din toată lumea într-unul dintre cele mai faimoase locuri ale planetei.

 

Bienala de artă Santorini este creaţia artistului, designer-ului şi economistului Kikos Papadoupoulos. Evenimentul se desfăşoară în satul grec Pyrgos, fiind susţinut atât de organizaţii private, cât şi de Municipalitatea din Thera şi Asociaţia Estia din Pyrgos.

Kikos Papadoupoulos declară că misiunea Bienalei este de a promova atât artiştii emergenţi, cât şi pe cei deja consacraţi în lumea artistică, dar care au o aplecare deosebită înspre îmbinarea disciplinelor artistice, care pot îmnina elementele tradiţionale cu cele de clasicism, modernism sau contemporaneitate. Dintre mediile în care sunt realizate lucrările prezentate la eveniment, amintim instalaţiile, arta ceramică, colajul, banda desenată, desenul, scurtmetrajul, arta în sticlă, ilustraţia, design-ul industrial, pictura, fotografia, sculptura şi chiar muzica.

„Un astfel de eveniment este întotdeauna considerat ca un eveniment de artă  menit să atragă interesul oamenilor către artişti noi şi munca lor de pionierat” ne spune Christina Efthimiou, directorul reprezentanţei biroului de turism al Ministerului de Turism al Grecie în România.  „Prima bienală internaţională de artă de la Santorini, pe lângă faptul că se desfăşoară într-una dintre cele mai faimoase insule din lume, are ăi avantajul unui eveniment de succes. Artişti din 35 de ţări, cu o participare semnificativă a artiştilor locali, îşi prezintă lucrările în peste 20 de locaţii ale insulei. Subiectul principal este modul în care se nasc ideile, cum sunt văzute, cum evoluează şi cum se diversifică în această societate globalizată.”

Bienala s-a deschis odată cu începerea verii şi se va închide la sfârşitul lunii septembrie. „An dupa an” continuă Christina Efthimiou, „se simte o creştere a activităţii asociaţiilor şi grupărilor locale în vederea organizării de festivale şi evenimente culturale. Sunt orientate în general către prezentarea istoricului insulei, a tradiţiilor, a produselor locale. Aş vrea să menţionez în acest sens Festivalul Cycladic Tsabouna din 2011, la care au participat peste 400 de muzicieni, care au cântat şi au dansat pe tot teritoriul insulei. A fost o experienţă de neuitat pentru vizitatori”

Se pare că insula Santorni nu încetează să ne surprindă an de an cu alte atracţii, unele mai interesante decât altele. „O excursie în Santorini este un vis şi o experienţă romantică de neuitat pentru cei care au văzut cel puţin o fotografie a faimoasei Caldera” încheie Christina Efthimiou.

Articolul precedent15 august 2012, ZIUA MARINEI ROMÂNE: 110 de ani de Sărbătoare!
Articolul următorROMÂNII VOR UNIREA CU REPUBLICA MOLDOVA
Mădălina Corina Diaconu
Dacă sunteți autorul acestui articol, avem nevoie de ajutorul dvs. Muncim din greu pentru a crea un sit de înaltă calitate și pentru a vă afișa articolul în cel mai bun mod posibil. Va rugam sa trimiteți 1.o imagine de profil de înaltă calitate 2. o scurtă descriere a dvs. (1-2 paragrafe). 3. o adresa functionala de email 4. toate platformele media unde puteti fi gasit ( youtube, facebook, vimeo, instagram, blog, website, twitter, linkedin, etc.) Imaginile alb-negru sunt de preferat. Vă rugăm să nu folosiți alte filtre. Vă rugăm să trimiteți informatiile la lucianoprea@gandaculdecolorado.com