OMUL SECOLULUI XXI

0
5
BAETU-Viorel-2-wb

BAETU-Viorel-2-wbUNDE TRĂIM ŞI CUM TRĂIM? (Partea 1)

CEI în vărstă, o duc prost şi nu mai înţeleg nimic.

CEI tineri sunt dezorientaţi, n-au perspective şi nu înţeleg de ce?

CEI care vor să ajungă la putere, critică totul, dar nu înţeleg nimic. CEI care sunt la putere se fac că înţeleg, dar în realitate nu înţeleg.

 

Dar toată lumea e democrată şi toţi luptă pentru DREPTURILE OMULUI!

Bravo!

 

1) Cum este în ziua de azi?

 

Nu mai avem decât vreo două, trei, dictaturi, deci în ziua de azi ar trebui ca oamenii de pe planeta asta democratizată să fie toţi fericiţi! de ce oare nu e aşa? Asta poate să ne spună doar bunul Dumnezeu, sau poate dacă reuşim să interpretăm corect evenimentele pricepem căt de căt şi NOI.

 

NOI, cei mulţi, „turma plătitoare de impozite”, care suntem numai oameni, deci avem orgolii şi de aceea niciodată nu vom recunoşte că suntem manipulaţi ca nişte păpuşi trase pe sfoară de alţi oameni ( pe scurt EI), care arată ca şi NOI, mănâncă ca şi NOI, umblă ca şi NOI, dar nu sunt ca NOI.

 

NOI muncim, NOI producem, NOI suntem BIP-ul (Produsul intern brut (prescurtat PIB) este un indicator macroeconomic care reflectă suma valorii de piaţă a tuturor mărfurilor şi serviciilor destinate consumului final, produse în toate ramurile economiEI în interiorul unEI ţări în decurs de un an).

 

EI au priceput de la început că „banii nu aduc fericirea dar e foarte bine să-i ai” iar dacă tot îi ai, e foarte bine să ajungi la putere, ca să-i poţi înmulţi, iar dacă tot ai ajuns acolo, e bine să faci totul că să şi rămâi.

 

EI ştiu că esenţial nu e cum înmulţeşti banii, ci esenţial e să-i înmulţeşti fără să ţii cont de nimeni şi mai ales de alţii( pe scurt NOI), care arată ca EI, mănâncă ca EI, umblă ca EI, dar nu sunt ca EI.

 

Unii dintre EI mai tăntălăi, se fac politicieni şi încearcă să se profileze, aici trebuie spus că partidul cu care ajungi să câştigi bani, în principiu, e bine să fie unul cunoscut.

Alţi EI mai isteţi se fac manageri şi învârt banii, aici e bine să fii la sursă, adică acolo unde sunt bani mulţi, bănci, concerne energetice, bursă, căci aici dacă lipsesc vreo câteva milioane nu se observă.

 

2) Ce ne oferă ziua de azi?

 

Crize şi iarăşi crize, care ne fac pe NOI cei din „turma plătitoare de impozite” să dăm bani din buzunar ca EI, băncile, concernele, statul, să poată exista şi să decidă cum se poate ieşi din criză, fără ca profitul şi imaginea lor să sufere.

 

NOI, care fără o bancă care să-ţi dea bani, fără curent , fără benzină, fără welness, fără Gucci, fără porno, fără şi….. fără, nu mai putem trăi, în sistemul de astăzi, liber, democratic, plin de simţire pentru om (care om?)… etc, etc…

 

EI cei care au acumulat banii, de-a lungul timpului au învăţat cum se manipulează lumea şi finanţează campaniile electorale deci decid cine să ne conducă şi mai ales cum să ne conducă.

 

În periodele de criză, NOI trebuie:

-să renunţăm

-să înţelegem

-să strângem cureaua

Totul pentru binele nostru şi al generaţiilor viitoare!

 

Iar în perioadele excedentare, NOI trebuie să:

-să renunţăm

-să înţelegem

-să strângem cureaua

Totul pentru binele nostru şi al generaţiilor viitoare!

Bravo!

 

Dacă asta ar funcţiona am fi cu trup şi suflet pentru!

Dar de abia ajunge unul din profeţii care ne promit „marea cu sarea” la conducere şi auzim fraza tipică de ani şi ani de zile:

-NOI avem excedente de miliarde si miliarde de Euro, dar având în vedere datoriile şi proasta guvernare a celor dinaintea noastră NOI va trebui:

-să renunţăm

-să înţelegem

-să strângem cureaua

…………………………………………

 

3) Ce se întâmplă?

 

Tineretul e debusolat, nu mai înţelege nimic, se revoltă cum e şi normal, pentru chestii care sunt cruciale în ziua de azi. De exemplu: Părinţii nu i-au cumpărat Adidaşii care sunt la modă şi deci în clasă nu mai este „in” ci este ”out”, ceea ce este în ziua de azi, este ca şi cum în evul mediu ai fi fost legat de stâlpul ruşinii în piaţa centrală. Deci îşi face dreptate, liber şi democratic. Tânărul îşi i-a puşca sau pistolul şi se duce să-i împuşte pe cei care l-au jignit, câteva rude, câţiva colegi, câţiva profesori şi câţiva nevinovaţi care erau la momentul nepotrivit, la locul nepotrivit. Tânăra, fuge de acasă, trăieşte pe stradă, droguri, prostituţie şi alte de-al de astea, până rebeliunea trece şi ea e moartă sau într-o clinică. Asta devine în societatea noastră de consum, consum şi iarăşi consum, o normalitate, deci un mod de a trăi. Să-ţi faci dreptatea ta, într-o lume care nu mai are noţiunea de dreptate!

 

4) Ce urmează?

 

Mediile, ziare, reviste, televiziunea, radioul, se înghesuie la locul faptei , nu pentru a analiza fenomenul, ci pentru a face COTE!

 

COTELE aduc tiraj, aduc număr de spectatori, de cititori, deci aduc reclame, deci în fond aduc BANI! Iar NOI plângem de milă, punem flori şi lumânări, aşa cum se cuvine, pentru că NOI încă credem că Dumnezeu este bun şi milostiv! Dar NOI nu-l cunoaştem pe Dumnezeul COTELOR! EI îl cunosc!

 

5) Ce, Cine, Cum?

 

Lumea de azi se înmulţeşte şi se înmulţeşte, de în curând pe fiecare bucăţică de Terra te vei freca unul de altul. Se nasc oameni, de toate culorile, de toate mărimile, de toate religiile. Aceştia învăţa de la început principiile de bază ale supravieţuirii:

-Lumea e condusă de bănci, de concerne energetice, trusturi multinaţionale şi e manipulată prin mediile a căror morală se numeşte „Cotă – (număr de telespectatori pe emisiune)”.

-Pentru a pătrunde în lumea COTELOR, trebuie să ajungi la statutul de STAR!

Iar ca să devii STAR în ziua de azi, nu e uşor dar nici greu, căci VALOAREA oricum este o treabă arhaică, o chestie la care ţinea bunicul, un tip care şi-a pierdut piciorul în războiul ăla afurirsit din 43 sau 44, când se zice că lumea se lupta până şi pentru un morcov. De ce oare? Că EI nu mănâncă morcovi!