Hi-Q, o formaţie de succes

0
7

Interviu cu FLORIN de la trupa Hi-Q

Rep: Florin, cum se vede viaţa prin ochii unui tânăr care a cunoscut succesul de timpuriu?
FLORIN GROZEA (foto stânga): Viaţa e frumoasă când ştii să trăieşti, ca să citez o melodie Hi-Q de succes. Am muncit mult şi ne-am zbătut de mici să fim “cineva”. Dar am avut şi un pic de noroc, la momentul potrivit.
Rep.: Care este preţul acestui succes din perspectiva ta?
FLORIN GROZEA: Stresul. Presiunea pe care o simt constant. Resposabilitatea faptelor mele, atât faţă de colegii şi colaboratorii trupei (avem 15 oameni angajaţi în “instituţia Hi-Q”) cât şi faţă de fanii muzicii noastre.
Rep.: Hi-Q a fost înfiinţată în 1996, deci în curând veţi împlini 13 ani de activitate, o cifră de invidiat în contextul vieţii muzicale din România…
FLORIN GROZEA: Cred că toate trupele înfiinţate în acei ani s-au despărţit sau au dispărut. Noi suntem mai ambiţioşi, se pare. Dar 13 ani este puţin, gândeşte-te la Holograf sau la Iris, cântă de zeci de ani şi au în conti­nuare succes. Ne uităm mereu în sus…
Rep.: În afară de pop dance, ce alte stiluri muzicale v-aţi dori să abordaţi?
FLORIN GROZEA: Hi-Q e o trupă pop. În România sunt puţine trupe pop şi lumea nu înţelege exact acest termen. Pop sunt Madonna, Roxette, Black Eyed Peas, Pink, de exemplu. Stilul muzical se schimbă, se transformă, trendurile apar şi dispar, sunetele se amestecă. Hi-Q va cânta mereu despre viaţa frumoasă şi prietenie.
Rep.: Ce proiecte de viitor are trupa Hi-Q?
FLORIN GROZEA: Anul acesta începem un gen inovator de promovare, testat de artiştii din America: fiecare melodie compusă va avea imediat şi un videoclip. Aşa că vom avea 10 melodii cu 10 clipuri anul acesta. Timpurile se schimbă şi lumea vrea mai mult de la artist decât acel single ales de casa de discuri. Iar internetul face totul posibil.
Rep.: Mulţi artişti din România au ales să plece să îşi încerce norocul peste hotare, pe voi vă tentează această idee?
FLORIN GROZEA: Chiar de curând am pornit o campanie digitală de promovare a primei melodii Hi-Q în limba engleză – “Lose You”. Românii de pe Facebook şi MySpace reprezintă prima etapă a acestei campanii.
Rep.: La momentul actual, mai există ceva care să te impresioneze?
FLORIN GROZEA: O fată frumoasă care ştie să-i refuze pe toţi în afară de mine.