2.000 de dolari pentru persoanele handicapate din România

0
6
Fotografiile unui bărbat ce are ambele picioare şi o mână amputate, a unei femei într-un cărucior cu rotile şi a unui tânăr handicapat erau aşezate frumos pe masa lui Ingrid Popa Fotino.
Ţinînd o fotografie a lui Contantin Pascariu, care abia deve­nise tată când a fost lovit de un tren, Ingrid a explicat de ce acesta şi familia lui au nevoie de o altă casă după accident. Apoi Ingrid ridică o altă poză ce o înfăţişează pe Cristina Subrescu, o tânără ce a suferit un accident de maşină şi care apoi ajunsese în situaţia de a fi aruncată în stradă. Într-o altă fotografie, un adolescent (Dan Pogar) se află într-un cărucior cu rotile, probabil pentru tot restul vieţii sale, din cauza unui accident survenit în urma unei scufundări în Marea Neagră.
Constantin, Cristina şi Dan au beneficiat de donaţiile strânse cu ocazia Festivalului Românesc ce are loc în fiecare an pe strada Pearl din Boulder. “Acesta este unul dintre motivele pentru care muncim enorm la organizarea acest eveniment”, a spus Ingrid.
Sâmbătă, 13 iulie a.c., a opta ediţie (în organizarea Alianţei Româno-Americane pentru Libertate -RAFA -) a reuşit strângerea a 2.000 de dolari. În anii precedenţi, donaţiile de la festival au ajutat cumpărarea de ajutoare medicale şi echipament pentru spitale şi de asemenea ajutorarea altor familii nevoiaşe din România. Membrii alianţei se vor întâlni în această toamnă pentru a decide cum se vor împărţi banii adunaţi în acest an. (…)
La festival, sute de oameni s-au adunat pe străzile oraşului Boulder pentru a urmări dansatorii de muzică populară românească şi pentru a gusta din extraordinara bucătărie românească (sarmale, tocăniţă de pui, ghiveci etc).
Pentru Mary Kay Braccio şi Joe Prinster din Boulder, festivalele anuale îi ajută să păstreze legătura cu cultura românească despre care ştiau atât de puţin înainte de anul 1995, când au adoptat-o pe Ana, acum în vârstă de 13 ani. După ce au aflat de situaţia financiară dezolantă a familii­lor din România, ei au ajutat colec­tarea de haine pe care le-au trimis orfelinatelor din ţară.

Pam Regensberg
Daily Camera – Boulder, CO
traducere şi adaptare Rareş PIETREANU