Curtea Veche Publishing lanseaza proiectul „Clasicii repovestiti. Ateliere de lectura pentru copii isteti”, ce isi propune sa faca lectura atractiva pentru cei mici si sa atraga atentia asupra importantei adaptarii textelor la capacitatea lor de intelegere. Evenimentele pornesc de la operele celebre repovestite pe intelesul copiilor si grupate in colectia „Cartile copilariei” la Curtea Veche Publishing.
28 de ateliere pentru copii cu varste intre 8 si 11 ani vor avea loc in perioada februarie–mai in librariile Carturesti din sase orase ale tarii (Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara). Atelierele de lectura vor fi sustinute de actori sau personalitati ce sunt dragi celor mici. Aylin, Cove, Ioana Ginghina sunt doar cativa dintre invitatii atelierelor. Programul complet al atelierelor, precum si adresele librariilor unde vor avea loc, pot fi gasite pe site-ul editurii, www.curteaveche.ro.
In fiecare dintre cele patru luni ale proiectului se va pune in valoare un anumit titlu la nivel national. Astfel, luna februarie va fi luna in care se va citi din „Cocosatul de la Notre-Dame. Repovestire dupa romanul lui Victor Hugo”, in martie copiii vor cunoaste „Odiseea” repovestita dupa Homer, in aprilie ei vor patrunde in povestea care a marcat copilariile parintilor – „Black Beauty” – iar luna mai va prezenta volumul „Marile sperante. Repovestire dupa romanul lui Charles Dickens”.
Durata unui atelier este de o ora si jumatate. Participarea se face pe baza de inscriere la Librarille Carturesti, iar la un atelier se pot inscrie maxim 20 de copii. In taxa de intrare de 30 lei/copil+parinte vor fi incluse volumul pe baza caruia se tine atelierul si o diploma de participare.
Primul eveniment al lunii februarie a avut loc în Bucuresti duminica, 17 februarie, incepand cu ora 11.00, in cadrul Carturesti AFI. Atelierul de lectura va fi sustinut de actrita Smaranda Nicolau in jurul volumul “Cocosatul de la Notre-Dame. Repovestire dupa romanul lui Victor Hugo”, iar inscrierile se fac la adresa alexandru.stirbu@carturesti.ro
editura Curtea Veche