DACA POLITICHIE NU E NIMIC NU E cu Tudor Petrut

1
45

Marea cuvantare

Mai ales dupa ce pierd alegerile dupa numai un mandat, fostii presedinti americani se ascund in vilele lor somptuoase, isi ling ranile si planuiesc librariile prezidentiale ce le vor construi pe banii publici. In buna traditie, fostii nu alearga dupa camerele de luat vederi si pastreaza opiniile despre noua administratie de la Casa Alba pentru plictisitoare discutii cu familia la cina. Dar, dupa cum ne-a obisnuit timp de patru ani, domnul Donald Trump n-a avut rabdare mai mult de o luna si a aparut repede pe micul ecran si bineinteles pe prima pagina a ziarelor mondiale. 

Era de asteptat ca Trump sa nu-si petreaca anii senectutii fara sa-si bage nasul in politica. Majoritatea republicanilor ii accepta intaietatea in partid, iar miscarea populara ce a lansat-o genereaza multe voturi pentru candidatii republicani. Fara drept de apel, fostul presedinte este inca figura reprezentativa a republicanilor. Care poate face si desface. Si caruia nu-i este frica sa-si faca dusmani, chiar din propriul partid.

Jovialul simplu cetatean a lasat sa se inteleaga ca intelege ca este vioara intai in cuvantarea epocala de la CPAC, o intalnire anuala a conservatorilor republicani. Dupa ce l-a criticat aspru pe actualul presedinte Joe Biden pentru politicile adoptate prin decrete prezidentiale, dusmanosul fost nu s-a ferit sa-i infiereze cu nume prenume si alte date personale pe toti politicienii republicani care s-au aliat cu democratii in recenta procedura de suspendare. Ca de obicei, Donald nu s-a ferit de tonul de mahala care l-a costat atat de mult in alegerile pierdute toamna trecuta.

Desi toata lumea astepta cu sufletul la gura, nenea Trump nu a confirmat ca va mai participa la alegeri. A incercat cateva glume, ca are umor, cam grosier dar simpatic, lasand sa se inteleaga ca s-ar putea, ca daca si  parca. Pe placul mass media, care oricum nu mai au ce comenta asa ca s-au repezit sa speculeze ca intr-un roman de intriga politica. Desi nu-i sta in caracter sa se fereasca de controverse, de data aceasta potentialul viitor candidat a stiut cum sa peroreze si sa-i tina in sah pe colegii republicani care se feresc fatis de o fractura reala intre pro si anti Trump.  Cu aroganta si in stilul grandoman ce-l caracterizeaza, omul de afaceri transformat in politician a incercat sa demonstreze lumii intregi ca, de fapt, partidul republican este unit si mai puternic ca niciodata. Din pacate, acum din civilie, fostul locatar al Casei Able nu mai este convingator. 

Marea cuvantare, in parte sketch de comedie, parte critica politica parte razbunare nu l-a re-adus pe Donald Trump inapoi in luminile rampei. Si nu i-a creat nici un avantaj politic. Multi republicani il acuza pe Joe Biden ca nu-si tine promisiunea de a re-unifica o America divizata ideologic. Din pozitia lui de lider de partid de opozitie, Trump nici macar nu a incercat. Ba din contra.

Articolul precedentLECTURA PANDEMIEI ÎN FERESTRELE MALL-URILOR DE VERONICA BALAJ
Articolul următorÎN CĂUTAREA OBARȘIILOR
Tudor Petruţ
Dacă sunteți autorul acestui articol, avem nevoie de ajutorul dvs. Muncim din greu pentru a crea un sit de înaltă calitate și pentru a vă afișa articolul în cel mai bun mod posibil. Va rugam sa trimiteți 1.o imagine de profil de înaltă calitate 2. o scurtă descriere a dvs. (1-2 paragrafe). 3. o adresa functionala de email 4. toate platformele media unde puteti fi gasit ( youtube, facebook, vimeo, instagram, blog, website, twitter, linkedin, etc.) Imaginile alb-negru sunt de preferat. Vă rugăm să nu folosiți alte filtre. Vă rugăm să trimiteți informatiile la lucianoprea@gandaculdecolorado.com

1 COMENTARIU

  1. Stimate d-le Petrut,
    In articolul “Marea cuvantare” pozezi ca un jurnalist semi-decent de la National Enquirer. Critic al lui Trump dar fara vitriol in fata. Ultima propozitie, chiar ultima insa, da in vileag ca nu ai nici o idee despre contributia lui Trump la promovarea libertatilor constitutionale, spirituale, intereselor nationale si bunastarii materiale a tuturor americanilor. In alegerile din 2020 a avut mai mare procent de vot de la minoritati decat in 2016. https://www.bbc.com/news/world-us-canada-54972389

Comments are closed.