Marea conspiratie (1)
Pe vremurile acelea belicoase despre care cu nostalgie ne amintim, cum deschidea gurita fostul presedinte Donald Trump, vreun politician sau vreun nene vorbaret votant de dreapta, o mare parte a media (acele mijloace de informare americane libere, independente si factuale, nu-i asa) infiera imediat marea conspiratia republicana. Adica tot ce nu corespunde agendei ideologice democrate era doar o labila conspiratie. Orchestrata cu abilitate de catre portocaliul sef absolut. In care se ascunde din vremuri imemoriale o marioneata ruseasca. Care conspira cu rusii.
Numai ca pana sa ajunga Trump la Casa Alba o cu totul alta conspiratie s-a consumat in adancurile partidului democrat american. Pe masura ce candidatul Donald castiga in popularitate, comitetul central democrat (Democratic National Committee) coordona, alaturi de campania electorala a doamnei Hilary Clinton, activitati oneroase ca sa-i puna bete in roate populistului contra-candidat. Mai intai un informator FBI i-a inoculat unui membru al campaniei Trump idea ca rusii au informatii care pot s-o distruga pe Hilary, doar-doar cineva musca din momeala si se baga cu amicii binevoitori din partea cealalta de lume. Nimic nu s-a intamplat. Doar retineti cuvintele “informator FBI”. Apoi, pe banii campaniei Clinton, prin niste firme ca sa li se piarda urma, un fost spion britanic (si colaborator al FBI) care a compilat un “dosar” ametitor impotriva lui Trump. Implicand un alt amic trumpist ca posibil spion rus. In paralel, un avocat angajat tot de campania Clinton, ciripea discret la FBI cum ca are dovezi ca Trump Organization deruleaza afaceri illegale cu o banca ruseasca. Cu dosarul britanicului sub brat si cu anonima avocatului, FBI a inceput cercetarile secrete impotriva unuia dintre candidatii la presidentie. Sub privirea domoala a sefilor lor, presedintele Barak Obama si vicele Joe Biden. FBI, o institutie federala americana, a manevrat justitia in a-i aproba sa spioneze un cetatean american si prin dansul intreaga campanie a lui Donald Trump si probabil pe candidatul Trump personal. Bazat pe informatii generate de celalalt candidat la presidentie, democrata Hilary Clinton.
Trump a ajuns presedinte si stim cu totii ce a urmat, o masiva campanie de defaimare si investigatia procurorului special. Care nu a gasit nici o dovada de coordonare intre Trump si Rusia pentru a influenta alegerile din 2016, sau afaceri murdare intre miliardar si oligarhi.
Dosarul lui Christopher Steele s-a dovedit a fi doar o compilatie de minciunele. Carter Page, asociatul lui Trump, cel urmarit de FBI, era de fapt, la radu-i informator al serviciilor. Fapt ascuns de FBI in justitie pentru care un avocat al FBI a ajuns la puscarie. De curand, avocatul Michael Sussman a fost acuzat de procuratura ca a mintit de-au inghetat apele la FBI si ca nici o banca ruseasca nu a masluit banii familiei Trump. Iar ancheta federala continua.
In vreme ce ideologii democrati si amicii lor din presa tipau ca din gura de sarpe ca “faptele” si “dovezile” sunt clare si Trump si ai lui sunt vinovati pana la oase, activistii de partid conspirau cu institutiile statului impotriva contra-candidatului republican. Prima mare conspiratie nu a apartinut republicanilor. Ci democratilor, care la vremea respectiva erau patroni si la Casa Alba.