DACA POLITICHIE NU E NIMIC NU E cu Tudor Petrut

0
43

Mic indreptar electoral

Mai este destul timp pentru politicienii romani sa invete de la omologii americani, daca prea tarziu pentru alegerile de luna acesta atunci macar pentru viitorul apropiat. Pentru ca printr-un efort concentrat si disciplinat, un etern invins poate deveni invingagtor in competitia cu un presedinte in functie populist si popular pentru multi votanti. Iata cum:

  1. Se scapa de aripa socialista din partid prin jocuri de culise, nominalizandu-se un politician recognoscibil mai ales prin tovarasia sa cu un fost presedinte. Printr-un fel de repetitie generala pentru marile alegeri, nominalizatul castiga dintr-o data majoritatea voturilor dupa ce socialistii se retrag de buna voie. Smecheria fubctioneaza.
  2. Soseste virusul, mana cereasca. Se foloseste intr-o campanie de presa care creaza panica, cu numere care cresc exponential, asa cum sunt calculate si expuse. Pandemia devine un motiv ca unii guvernatori, in majoritate democrati, pot sa impuna reguli diabolice, creind impresia ca vina apartine presedintelui si administratiei lui. 
  3. Se foloseste o tragedie in care sunt impicati un politist si un afro-american pentru a crea miscari de strada prin care partidul tuturor americanilor isi asigura votul minoritatilor. In defavoarea “rasistului” presedinte de la Casa Alba (declarat astfel de mass media). Din fericire pentru aripa extrema din partid, demonstratiile se transforma in revolutie socialista. 
  4. Pandemia este folosita pentru a declara stare de urgenta. In anumite state, considerate cheie in alegerile prezidentiale, birocratii se prevaleaza de aceasta situatie pentru a schimba in voie legi electorale. Neconstitutionale, pentru ca numai legislativul poate emite legi. In pandemie? Care constitutie?
  5. In dragostea lor netarmurita pentru bunastarea votantului, birocratii si sustinatorii lor din partid impun votul prin corespondenta, si expediaza voturi intregii familii, cu catel cu purcel. Celalat partid, din perspectiva istorica, tipa si urla ca alegerile vor fi fraudate. 
  6. Luni de zile se vehiculeaza peste tot in media ca unul dintre candidati conduce detasat in majoritatea sondajelor de opinie. In vreme ce presedintele-candidat este dezagreat pana si pe Luna sau pe Marte. 
  7. Soseste ziua votului si presedintele – in pofida tuturor sondajelor – conduce detasat, in anumite state cu sute de mii de voturi. Se astepta pana la miezul noptii, cand pana si cei mai curiosi adorm, dupa care printr-o intorsatura din condeiul digital, toate numere se schimba. Dis de dimineata presedintele pare decimat. Si unde ie voturile mele, carile le-am avut…
  8. Chiar daca numerele nu-l ajutau char peste tot, favoritul favoritilor este declarant castigator de agentiile de presa si majoritatea posturilor de televiziune in timp record. Stiau ei ce stiau pentru ca dupa inchiderea urnelor majoritatea (statistic improbabila a) voturilor prin corespondenta l-au catapultat pe slavitul poporului in pozitia de presedinte-ales. 
  9. Frauda? Care frauda? Nu exista dovezi. Ce daca decedati au votat cu aplomb atata vreme cat au votat cu cine trebuie? Ce daca pe ici-colo au fost numerate mai multe voturi decat votanti? Ce daca sute de mii de voturi au fost inregistrate intr-o ora cand masinile nu pot numara practic decat mai putin de jumatate? Ce daca intr-un transport de cutii cu buletine vot toate au fost numai pentru un singur candidat? Les jeux sont fait.

Acum patru ani, democratii zbierau sus si tare ca Donald Trump este un presedinte ilegitim. Care a castigat alegerile prin influenta ilegala a rusilor, a caror agent este. Ca alegerile au fost manipulate de rusi fara drept de apel, prezumtie preluata de mass media si propagata timp de patru ani. Anul acesta, paradoxal, oare cum isi permite invinsul presedinte sa conteste alegerile corecte si immaculate? Cum pot mizerabilii republicani sa nu recunoasca si sa-l primeasca cu bratele deschise pe presedntele-ales, marele salvator al societatii americane? Probabil ca o sa fie pedepsiti si pusi la coltul istoriei, mai ales daca nu mai castiga cel putin un loc in Senatul american in turul doi din statul Georgia.

Si acuma zic si eu, cu jumatate de gura, ce ar fi daca o parte din neregulile despre care se discuta sunt adevarate si Curtea Suprema descopera falsuri si frauda electorala si – Doamne fereste! – da castig de cauza presedintelui-candidat in cel putin trei state? Iar incepe revolutia. Dar ce ne pasa, pentru ca ne-am cumparat bate de baseball. Ca sa fie!

Articolul precedentDe Sărbătoarea Națională
Articolul următorFILOZOFIA, RELIGIA, ȘTIINȚA și POLITICA (24) – SCHELLING
Tudor Petruţ
Dacă sunteți autorul acestui articol, avem nevoie de ajutorul dvs. Muncim din greu pentru a crea un sit de înaltă calitate și pentru a vă afișa articolul în cel mai bun mod posibil. Va rugam sa trimiteți 1.o imagine de profil de înaltă calitate 2. o scurtă descriere a dvs. (1-2 paragrafe). 3. o adresa functionala de email 4. toate platformele media unde puteti fi gasit ( youtube, facebook, vimeo, instagram, blog, website, twitter, linkedin, etc.) Imaginile alb-negru sunt de preferat. Vă rugăm să nu folosiți alte filtre. Vă rugăm să trimiteți informatiile la lucianoprea@gandaculdecolorado.com