Donald Trump a pierdut alegerile inainte de-a le castiga
Domnul Donald Trump este fostul presedinte al Statelor Unite ale Americii. Pentru unii, in baza declaratiilor lor publice din ultimii patru ani, dansul n-a fost oricum un presedinte legitim. Nici n-a fost bine inaugurat presedintele Joe Biden ca deja politicieni influenti, incepand cu Hillary Clinton, ne-au reamintit ca Trump nu este decat o marioneta ruseasca manevrata de Vladimir Putin, datorita caruia a si castigat alegerile. Un subiect acid care cu siguranta incurajeaza apelurile disperate la unitate nationala…
E adevarat ca jovialul om de afaceri devenit locatar al Casei Able a calcat in picioare mii de orgolii si chiar daca nu mai avea nevoie si-a creat mai multi dusmani decat a putut duce pe umerii prezidentiali. A inceput inca din campania electorala din 2016, cand a trambitat ca se duce in Washington ca sa sece mlastina birocratica, sa faca ordine si disciplina in aparatul administrativ, sa curete judiciarul si sa restructureze fortele armate, aducand acasa trupe din jurul lumii. Deci s-a pus de-a curmezisul unui intreg complex militar-industrial al carui lobby permeaza politica americana de decenii. Apoi a adus in discutie “statul paralel”, o notiune pe care mai toata lumea s-a ferit s-o comenteze tratand-o doar ca pe o conspiratie insipida. Si nu s-a oprit aici pentru ca singularizat si criticat acid serviciile de informatii. Greseala suprema. La paritate cu inclestarea continua cu corectitudinea politica, care l-a pus intr-un conflict dur si ametitor cu majoritatea mass-media.
In secunda in care a creat de bunavoie si nesilit de nnimeni o amorfa masa de dusmani, Donald Trump si-a semnat sentinta de a nu guverna mai mult de un termen si, perfect posibil, condamnarea de a fi eliminat din viata politica pentru totdeauna.
In primul rand serviciile, sub privirea ingaduitoare a adninistratiei Obama/Biden, i-au spionat birourile de campanie. Cu acordul tacit al Departamentului de Justitie si al judiciarului, i-au inscenat un intreg proces de coliziune cu rusii. Media au sustinut un baraj sustinut, condamnandu-l in ochii publici, lansand speculatii si dezinformari mascate in stiri si articole fulminante. Birocratia a intarziat mereu schimbarile cerute de administratie. Apoi a creat un intreg sistem de scurgeri de informatii si anonime, toate in deserviciul presedintelui, pe care media le-a prezentat ca adevaruri absolute. Armata, un bastion al corectitudinii (sau cel putin asa pare) l-a mintit in fata lasand impresia ca ii urmeaza ordinele, in timp ce de fapt nu se intampla nimic – situatia cu reducerea numarului de trupe din Orient fiind doar un exemplu. La alegeri, administratiile locale au facut ce-au vrut, pentru ca e stare de urgenta, judecatorii au parafat, si cand Trump a desconspirat o serie de iregularitati pana si Curtea Suprema (unde a instalat trei judecatori) s-a uitat in partea cealalta. Si sa nu uitam ca FBI, pe care Trump l-a epurat de dusmani, s-a razbunat prin tacere si nu dat publicitatii detalii despre junele Hunter Biden decat dupa alegeri si cu jumatate de gura. Si asa mai departe! O sa se scrie carti de istorie despre toate aceste intamplari si multe altele.
Pentru ca Donald Trump nu a stiut sa-si aleaga prietenii, serviciile, birocratia, justitia, folosind din plin mass media declarat anti-prezidentiale, intregul “stat paralel” din mlastina de Washington a devenit tacit sustinator activ al partidului de opozitie si al candidatilor sai. Si pana la urma, in Noiembrie, mlastina l-a inglodat in noroi si l-a trimis la pensie pe orgoliosul Donald Trump. Si a convins pe viitorii candidati la orice post politic din zona de putere ca e mai bine sa inceapa cu stindardul alb si sa ofere pace si prietenie.