Dan a terminat Politehnica – Facultatea de Metalurgie (1989) – Şef de promoţie. În 1985 a cunoscut-o pe viitoarea sa soţie. Avea doar 21 de ani iar ea 16 ani. Peste trei ani s-au căsătorit, iar in prezent au doi copii.
După terminarea facultăţii s-a angajat la SC Unirea SA din Cluj ca inginer metalurg iar din 1992 ca analist programator baze de date în aceeaşi intreprindere.
În momentul angajării, la controlul medical a fost depistat cu ciroză hepatică virală B. Din 1989 de când a avut intervenţia chirurgicală şi până în prezent singurul tratament pe care îl urmează este cel de regim alimentar şi medicamentos (propanolon-pentru reglarea tensiunii sângelui, silimarină, furosemid-pentru eliminarea apei, vitamina K şi Esenţiale Forte – vitamine pentru ficat). Acest tratament a fost recomandat de doctori care s-au aflat în situaţia de nu avea o altă soluţie în cazul lui Dan.
Însă singurul lucru care l-ar face din nou “normal” ar fi transplantul de ficat. Din lipsă de bani a acceptat însă acest raspuns şi de atunci şi până acum a mers pe la tot felul de bioenergiticieni sau naturişti care pretindeau că îl vor face bine. Dar rezultatele s-au lăsat aşteptate În zadar.
În 1998 a plecat de la intreprinderea mai sus menţionată retrăgându-se din motive de sănătate. În 1999 şi-a depus actele de pensionare (pensionar grupa 2 – cu o pensie care acum la începutul lui 2003 este de 960.000 lei/lună = 28.6 dolari). Soţia este operator calculator şi câştigă în jur de 2.500.000 lei/lună=74.6 dolari, iar alocaţia copiilor per total este de 410.000 lei/lună (12.2 dolari). În total întreaga familie are un câştig de 115.4 de dolari pe lună.
După operaţie, Dan a încercat să ducă o viaţă normală ca şi oricare om fără să pună la suflet această boală. A avut succese pe plan profesional şi în familie. În 1995 a avut ocazia să întâlnească un bioenergitician care l-a învăţat foarte multe lucruri despe o alimentaţie sănătoasă. Din 1995 a devenit lacto-vegetarian iar de un an numai vegetarian.
Ca hobby, pe Dan îl fascinează sporturile cu motor, baschetul american şi mai nou pescuitul. Din cauza problemelor financiare nu a avut ocazia să-şi cumpere unelte de pescuit.
Dan Roşca trăieşte într-un apartament de 3 camere (proprietate personală), cumpărat cu ajutorul părinţilor în 1993. În 1993 cu ajutorul părinţilor şi-a cumpărat o maşină Dacia 1300 care ulterior a trebuit să o vândă din motive financiare.
Conştient de faptul că un transplant este foarte costisitor, Dan speră ca într-o bună zi să întâlnească un adevărat specialist în boli de ficat care să descopere un tratament adevărat
Dragoste de viaţă
Dan Roşca, 38 de ani, este unul dintre multele cazuri din România care, în ciuda unei boli necruţătoare, se confruntă cu imposibilitatea de a lupta cu aceasta.