ELEMENTE SIMBOLICE ÎN CULTURA ANCESTRALĂ DIN SPAȚIUL CARPATO-DANUBIANO-PONTIC

0
50

Impresionanta lucrare a „Strămoșii românilor” în patru volume, a adus omenirii pe baza descoperirilor arheologice dovezi pe care pământul le-a păstrat prețios în adâncul său. Pe o parte este prezentat obiectul arheologic într-o grafică excepțională, și de asemenea colorit, iar pe pagina alăturată arheologi din toată lumea și-au prezentat comentariile. 

Volumul al 4-lea, „Preistoria Daciei”, vine cu înșiruire pe culturi a descoperirilor arheologice: 

  • Cultura Boian 
  • Cultura Celtică
  • Cultura Otomani
  • Cultura Tărtăria
  • Cultura Suciu

Urmează multe alte culturi, până la cultura Cucuteni

Ceea ce te lasă fără grai de emoție este tezaurul aurifer.

Obiectele sunt în muzee și este specificat muzeul exponant.

De curând am văzut la TV, Tezaurul Aurifer de la Pietroasa, așa cum îl știm sub denumirea: „Cloșca cu puii de aur”. S-a afirmat că aparține goților dar goții sunt din spațiul nostru așa cum ne demonstrează Iordanes în cartea „Zalmoxis, primul legiuitor al geților”. Faptul că a fost înlocuit cu e goți-geți, se explică prin perioada de prigoană de 1000 de ani când dacii și geții au fost interziși în istorie. Dar Iordanes, filozoful grec pune în paranteză, în respectiva carte și astfel devoalează faptul că goții sunt de fapt geții. Tezaurul aurifer prezentat în „Preistoria Daciei” imprimă ideea unei civilizații avansate pe care această carte o identifică începând cu 2 milioane de ani în urmă prin prezentarea tezaurului osifer de la Valea lui Greunceanu. A existat un Drum al Chihlimbarului în acest element era mai prețios decât aurul și se găsea pe teritoriul patriei noastre, minunatei noastre Românii. 

Cultura Tărtăria vine cu tezaurul nostru de Primă scriere din lume. Teorii multiple se succed și am rămas la ideea preotesei dacice îngropate cu tăblița la gât. Pe această tăbliță se află scris atât horoscopul preotesei cât și povestea vieții. Faptul că acum 7000 de ani exista un horoscop aduce o piatră de temelie că într-adevăr Cultura Ancestrală de pe teritoriul patriei noastre nu poate fi negată. Platon de asemenea vorbește despre faptul că din Dacia veneau preotese care purtau la gât medalioane inscripționate. Dovezi și dovezi vin mereu pe Facebook iar Stephen Aube demonstrează existența unor simboluri ancestrale, magnifice. 

Horoscopul preotesei dacice de la Tărtăria conținea diezul # ca simbol al planetei Venus. O interpretare a motivului muzicii alături de planeta iubirii, Venus, interferează poezia existenței armoniei sufletești în spațiul dominat de Sinaia= Sinele Planetei: Am citit că putem privi Terra ca pe un corp și atunci Sinaia cu magnificul –Omul- este sinele planetei și mi sa confirmat citind că Grecia este buricul Pământului, deci localizarea Sinelui –Sinaia- la Paralela 45, traversată de meridianul 0, ca „inuce” al sufletului românesc generos, iertător, îndatoritor, muzical, inteligent, poetic, devine logică. Dacă Platon scrie că din Dacia veneau preotese cu medalioane la gât inscripționate deci  se concluzionează că plăcuțele de la Tărtăria nu sunt excepții. Priviți cu atenție măcar o plăcuță și veți vedea simboluri aflate pe iile noastre, comori absolut originale pe Terra. Iia românească a fost pictată și de Matisse. Ce concluzionează faptul că femeile își scriau horoscopul pe propriile ii, prin minunatele cusături multicolore. Mă doare când văd că sacrele simboluri sunt înlocuite cu ii înflorate. Mai multe popoare au ii cu flori, doar la noi în spațiul nostru sacru, iile au semnele ancestrale ale primei scrieri din lume, înainte cu 1000 de ani decât cea sumeriană. Platon care ne dă multe indicii scrie că pasărea Phoenix avea penele colorate în roșu, galben și albastru și iată că noi am preluat aceste culori pentru scumpul nostru drapel pe care atunci când îl vedem ridicat în competiții plângem în emoția iubirii de țară.

Se spune că nu avem istorie!?? Arătați-mi care popor și-a imprimat istoria pe două tone de aur în „Plăcuțele de aur de la Sinaia” devenite „Plăcuțele de plumb de la Sinaia”

Privesc plăcuța cu dacul ducând steagul dacic, având căciula tradițională și simbolicul steag cu cap de lup și trup de șarpe. Privesc Plăcuța în care am găsit noțiunea noastră sfântă –Ardeal-. Studiul lingvisticii comparate mă ajută să devoalez noțiunile. Și este atât de simplu: -ar-deal- adică ar dealul, ar „spațiul mioritic” al lui Lucian Blaga, definit în deal și vale și îmi vine să cânt: „Vară,vară, primăvară toate plugurile ară, numai plugul badelui stă în vârful dealului.” Poporul acesta nu a uitat nimic. Și este ușor să descifrezi numele „Iliadei” de Homer

Ilya în franceză însemnă –se află-

Ilia- da ,însemnă se află daci, așa cum știm că se aflau în Troia, în care zeul Apollo era suprem iar poporul român îl păstrează în vrăjitele sale colinde ca –Lerui Ler- da, și rămâne în consemnarea noțiunii daci așa cu Geea zeița Pământului, mama geților, rămâne consemnată în Ge, ea, ia, a. Megaliții imprimă patriei noastre locuri energetice despre care se vorbește tot mai mult, mai ales pe Facebook unde cred că  sa mutat centrul cultural al României.

Megalitul de la Șinca Veche din județul Brașov unde sau găsit cele mai vechi simboluri de pe mapamond au o ogivă ca și cel de la Nămăești, ca și  cel de la Colți, prin aceste ogive prin care presupunem că astronomii priveau cerul, își perfecționau cunoștințele astronomice se găsesc ca un element comun care face ca să se lege cunoștințele și să se producă iluminarea cum spunea Constantin Noica căruia i-am promis că voi scrie despre dumnealui, și de curând am fost la Păltiniș împreună cu artista pictor Ramona Pintea și alcătuim cartea: „Aura amintirilor- poezie și pictură în memoria celui care stăpânea filozofia lumii, o ținea într-un deget, cum sar spune”. 

Simbolurile culturii ancestrale, cum am denumit-o devoalează tezaure care trebuie cunoscute de tânăra generație. Simt nevoia ca profesor să limitez cu toată ardoarea pentru introducerea în școli a unor manuale în care să se consemneze bogăția culturală românească. 

* Tehnoredactare: Donca Sorina-Claudia (absolventă a liceului de muzică „Tudor Ciortea” Brașov)

———————————————-

Prof. Georgeta BLENDEA ZAMFIR

scriitoare

Doctor honoris causa

Nominalizată la premiul Nobel 

Președinta Academiei DacoRomâne (Filiala Brașov)

Diplomă: Părinte al patriei

Diplomă: Theta healing