„Filantropica” la sediul Institutului Cultural Român Budapesta

0
1
16060 0 1

16060 0 1Miercuri, 6 august 2014, cu începere de la ora 19.00, Institutul Cultural Român Budapesta cinefil la o nouă ediţie a Clubului de film, sub genericul „Dinică 80+”. Va fi proiectat filmul „Filantropica”, în regia lui Nae Caranfil, avându-l în rolul principal pe regretatul Gheorghe Dinică, unul dintre cei mai versatili actori români contemporani, care ar fi împlinit opt decenii în acest an.
Clubul de film – Film Klub, program de succes  al Institutului Cultural Român Budapesta îşi propune să readucă în atenţia publicului nume mari ale filmului românesc, prin intermediul unor producţii sau interpretări cinematografice memorabile. 

Animat de distribuirea lui Gheorghe Dinică într-unul din rolurile principale, filmul regizorului Nae Caranfil, lansat în 2002 s-a bucurat de apreciere internaţională, dovedită şi prin premiile obţinute: Premiul juriului la Festivalul internaţional de la Mons, Premiul publicului la Festivalul de film de la Paris, Premiul special al juriului la Festivalul „goEast” de la Wiesbaden (2002) şi Premiul publicului la „Weekend-ul Internaţional al Filmului” de la Würzburg (2003).  
Despre Gheorghe Dinică, criticul român de teatru Constantin Paraschivescu spunea:  „o lichea grotescă sau rafinată, un intrigant diabolic şi terifiant, dar tot aşa de bine poate fi un om simplu, generos şi simpatic, un naiv romantic, sau un înţelept cu măsura relativităţii lucrurilor. Cu privirea-laser şi voce şuierătoare, cu mişcări atent studiate şi, în acelaşi timp, imprevizibile, de fiară la pîndă – iată una dintre multiplele ipostaze ale actorului Gheorghe Dinică. Marea performanţă a lui este de a fi fost multiplu fără a-şi pierde identitatea. Cariera lui nu a alterat umanul“. 
Filmul „Filantropica” va fi proiectat la sediul Institutului Cultural Român Budapesta cu subtitrare în limba maghiară.

ICR

Articolul precedentUn avion prăbuşit care a declanşat un genocid – Rwanda 1994
Articolul următorConcurs de debut pentru 20 de cărţi electronice de proză
Mădălina Corina Diaconu
Dacă sunteți autorul acestui articol, avem nevoie de ajutorul dvs. Muncim din greu pentru a crea un sit de înaltă calitate și pentru a vă afișa articolul în cel mai bun mod posibil. Va rugam sa trimiteți 1.o imagine de profil de înaltă calitate 2. o scurtă descriere a dvs. (1-2 paragrafe). 3. o adresa functionala de email 4. toate platformele media unde puteti fi gasit ( youtube, facebook, vimeo, instagram, blog, website, twitter, linkedin, etc.) Imaginile alb-negru sunt de preferat. Vă rugăm să nu folosiți alte filtre. Vă rugăm să trimiteți informatiile la lucianoprea@gandaculdecolorado.com