Future Museum, o noua galerie de arta contemporana in Bucuresti

0
10
„Cand o carte devine un mesaj” este prima expozitie solo a Tatianei Fiodorova in Bucuresti si totodata prima expozitie in noua galerie de la parterul Centrului Ceh din Bucuresti, Future Museum. Vernisajul si inaugurarea spatiului va avea loc miercuri, 27 ianuarie, la ora 19:00, in prezenta artistei. 
Tatiana Fiodorova – artist, curator si profesor din Republica Moldova – lucreaza cu teme politice si sociale contemporane, de multe ori evaluate prin relatia contextuala cu istoria Uniunii Sovietice. Anumite zone ale practicii sale sunt contextualizate prin intermediul lucrarilor tatalui ei decedat, artistul Vasilii Lefter, care a lasat o mare arhiva de caiete, schite, desene, jurnale, manuale, postere si fotografii documentare.
Sub forma unei retrospective, Tatiana Fiodorova va prezenta cartile ei de artist, un mijloc de expresie predominant al ei. Expozitia include „In cautarea corpului social al artistului sovietic”, „Pasaport sovietic”, „Fabrica Steaua Rosie” si publicatiile unice ale lui Vasilii Lefter. Doua carti noi, „Basarabia si locuitorii ei” si „Harta hartiei igienice din Bucuresti” au fost realizate special pentru aceasta expozitie.
Expozitia este sustinuta de Future Museum, o platforma deschisa, ale carei proiecte sunt selectate prin open-call adresat artistilor din Romania si Republica Moldova. Etosul galeriei este credinta in concepte neexplorate, intentii necunoscute, fenomene noi, scheme nedescoperite si teorii fara precedent.
„Am initiat Future Museum pentru ca am observat ca in Romania lipseste sprijinul pentru expozitii de marime medie, care sa sustina artistii cu costurile de productie si instalare. Exista sau expozitii mari, cum sunt cele de la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti sau expozitiile din sectorul privat, care nu-si permit sustinerea stabila a scenei artistice”, declara Frantisek Zachoval, directorul Centrului Ceh.
Celelalte 3 proiecte care vor fi expuse in 2016 in galeria Future Museum apartin artistilor: Mona Vatamanu & Florin Tudor, Daniel Djamo si Anca Raluca Memete.
Eveniment organizat de Centrul Ceh Bucuresti. Parteneri media: Revista Arta, The re:art. Eveniment sustinut de Staropramen.
Articolul precedentNICOLAE MANOLESCU / ISTORIA CRITICĂ A LITERATURII ROMÂNE
Articolul următorLui Eminescu
Mădălina Corina Diaconu
Dacă sunteți autorul acestui articol, avem nevoie de ajutorul dvs. Muncim din greu pentru a crea un sit de înaltă calitate și pentru a vă afișa articolul în cel mai bun mod posibil. Va rugam sa trimiteți 1.o imagine de profil de înaltă calitate 2. o scurtă descriere a dvs. (1-2 paragrafe). 3. o adresa functionala de email 4. toate platformele media unde puteti fi gasit ( youtube, facebook, vimeo, instagram, blog, website, twitter, linkedin, etc.) Imaginile alb-negru sunt de preferat. Vă rugăm să nu folosiți alte filtre. Vă rugăm să trimiteți informatiile la lucianoprea@gandaculdecolorado.com