Indagra 2018: Interviuri și impresii

0
74

(După ce treci prin intrarea A, te izbește un val de fum și mirosuri, un mixaj de sunete, culori și arome, de imagini tradiționale /căsuțele comerciale/ și netradiționale /vânzător în blugi, stând pe bordura aleii și agitând un pumn plin cu „produse”, mai să ți le bage în ochi : “Alune de pădure! 10 lei!” / )

Mitruță Crețu , Stațiunea Viticolă Iași : “La această ediție INDAGRA am venit cu o serie de vinuri COPOU, din care aș aminti GOLIA, Feteasca albă, Aligote, unele au luat locul I la Concursul național de vinuri. Mai avem material săditor din zona Botoșani până la Galați pentru vinuri și pentru struguri de masă timpurii, semi timpurii și târzii. Majoritatea vizitatorilor au vrut să deguste vinurile roșii, vinurile seci or demiseci. Vinurile dulci și licoroase n-au avut cerințe. Un gând de Centenar? Multă sănătate, fericire și un călduros LA MUL I ANI ! ”                              Marius Munteanu, Director de producție VANABET: “Am început pe partea de creștere păsări, pui pentru consum, ne-am extins an de an. Avem abator propriu, stație de incubație, fermă de capre (3500 de capete), avem și fabrică de procesare și mai nou și magazine proprii în București (fiindcă aveam la Vaslui și Bârlad). O părere despre INDAGRA? Pare că numărul expozanților se cam micșorează, dar INDAGRA funcționează. Suntem deschiși pentru orice colaborare, pe orice domeniu de activitate al nostru. Îi așteptăm cu drag pe cei ce doresc să colaboreze cu noi, nu vor regreta colaborarea cu noi.“                                                                            Nicoleta Gonța , manager general Brands of Moldova: „Acest proiect a pornit din experiența mea de muncă într-o corporație. Avem în portofoliu o sută de produse din Republica Moldova. Recomandăm fructele noastre, învelite în ciocolată superioară belgiană și fulgii de cereale pe bază de făină de porumb, fără gluten și fără zahăr.”                                                Nejdet Yilmaz, Director General S.C. Nazifoglu S.R.L : ”Gullac este un desert specific turcesc, făcut din lapte. Sunt de zece ani în România, sunt căsătorit cu o româncă, iubesc România, am copii și suntem români. Avem un restaurant turcesc și o măcelărie. Un gând pentru cei ce vor citi acest interviu? Primul lucru sănătate, al doilea să trăiască România ! și să meargă bine afacerea! Religia e diferită, în rest suntem la fel. Nu contează dacă ești român sau altă naționalitate, contează să fii om !”                      Dan Ceoarec, reprezentant vânzări IRUM Reghin: „Ideea tractorului s-a născut în urmă cu cinci ani. Patronul IRUM a dorit să conceapă și să producă în țară un tractor românesc. Am dezvoltat trei puteri, cu trei motorizări, 86, 95 și 102 CP. Sunt dotate cu motor Fiat, au 12 trepte de viteză înainte și 12 înapoi. Tractorul îndeplinește cerințele fermierilor și putem fi competitivi cu orice brand de tractoare din țară și din străinătate.”

Am încercat să mă desprind de INDAGRA, dar INDAGRA părea să nu mă lase să plec. L-am revăzut pe domnul Director Michael Holub (Czech Trade Bucharest), pe Președintele Patronatului român din industria de morărit, panificație și produse făinoase, domnul Aurel Popescu, am discutat cu domnul Alin Crișan, de la Cereal Dolj, cu domnul Bogdan Baba (Karpaten Meat), cu domnul Radu Berar (translator de limba poloneză de la Wesstrom). Nu am rezistat invitației domnului Florin (firma Toneli), care prepara pentru vizitatori omlete non stop și am degustat celebra Tămâioasă Românească de Pietroasa (degustare oferita de domnul Cornel Baniță). Trebuia să plec, dar domnul Vasile Ghimpu (Federația Somelierilor din România) mi-a oferit mai multe detalii despre specificul acestei organizații și despre un sortiment de vin…Dar despre mai multe sortimente de vin am vorbit la telefon cu domnul Gheorghe Albu (Crama Viișoara), unul dintre cei care au sponsorizat un simpozion al Fundației culturale HESPERUS.

La revedere INDAGRA 2018, poate ne revedem peste un an!

Ioan Iacob