Interviu cu Irina Saulea, director Heal the World for Children

0
14
irinasaulea

irinasauleaEchipa Conectii a realizat un interviu cu Irina Saulea, directoare a organizatiei non-profit “Heal the World for Children”.

Conectii: Spune-mi te rog cand ai venit in America si de ce ai hotarat sa parasesti atunci Romania?

I.S. Se implinesc deja aproape 9 ani de cand am venit in America cu o bursa pentru un Master in Business Administration in California.

Conectii: Spune-mi te rog ce  ocupatie ai.

I.S. De cativa ani buni lucrez in consultanta de strategie in domeniul medical in New York.

Conectii: Am auzit multe lucruri despre organizatia non-profit pe care o conduci, si de altfel aceasta discutie este facuta cu scopul de a disemina informatii despre aceasta. Cum se cheama aceasta organizatie?

I.S. Heal The World For Children, este “copilul meu de suflet”.

Conectii: De unde vine acest nume? De asemenea, din ce a izvorat dorinta de aduce o schimbare in domeniul acesta?

I.S. Numele provine de la binecunoscutul hit umanitar al lui Michael Jackson, Heal The World. Obiectivul nostru este de a ajuta copiii dezavantajati din motive de saracie, dizabilitati, probleme de sanatate sau context familial. Intotdeauna mi-am dorit sa lucrez in domeniul non-profit deoarece consider ca asta ma implineste pe plan emotional si pentru ca se pot realiza atatea lucruri frumoase si folositoare pentru copiii dezavantajati. Cu o floare nu se face primavara, dar o floare ne poate face sa zambim, sa avem speranta si sa credem in dragoste.

Conectii: Care sunt costurile operationale?

I.S. Avem zero costuri operationale. Toti membrii si suporterii sunt voluntari, iar 100% din donatii se directioneaza catre cheltuielile directe cu activitatile pe care le organizam pentru copii.

Conectii: Cine sunt membrii fondatori?

I.S. Membrii fondatori fac parte dintr-un cerc de prieteni cu motivatii similare, iar avantajul echipei noastre este acoperirea geografica: Los Angeles, New York, Mexico City, Londra, Spania, Italia, Franta, Romania si Olanda.

Conectii: In ce activitati a fost implicata organizatia in ultimii ani? Da-mi te rog cateva exemple de evenimente.

Din 2009 de cand am infiintat organizatia, am organizat in fiecare an cel putin trei evenimente importante in fiecare din orasele mentionate mai sus, aproape simultan: evenimente ecologice si educationale de Earth Day (plantare de copaci, curatare de parcuri), vizite la spitale de copii de Universal Children Day si Children Festival pe 29 august (petreceri pentru copii in parcuri sau orfelinate). Evenimente ad-hoc pe care le-am organizat au mai constat in sponsorizari pentru vizite “all inclusive” la Disneyland si vizite la orfelinate si familii nevoiase din Romania.

Conectii: Ce activitati ai planuite pentru 2012?

I.S. Pe langa evenimentele anuale consacrate mentionate mai sus, anul acesta planificam o actiune speciala: o vizita in Sierra Leone, la un spital si o scoala de provincie. Cel putin 500 de copii ne asteapta deja cu nerabdare sa le aducem echipamente medicale, jucarii, haine si carti. In aceasta tara care de abia a iesit dintr-un razboi civil cumplit, rata de mortalitate a copiilor sub 5 ani este cea mai ridicata din lume, iar cauzele sunt boli usor de prevenit si tratat cum ar fi diareea.

Conectii: Cum masori in mod obiectiv succesul activitatilor pe care le desfasori in organizatie?

I.S. In primul rand prin numarul de copii pe care ii ajutam, prin numarul si entuziasmul voluntarilor si prin calitatea si cantitatea sprijinului pe care il primim de la publicul larg.

Conectii: Cum ti-ai dori sa evolueze aceasta activitate a ta? In mod ideal, te-ai vedea facand asta full-time – adica renuntand la jobul pe care il ai acum?

Imi doresc sa ne ajute Dumnezeu sa continuam cel putin ca pana acum. Dar bineinteles ca avem visuri mari, cum ar fi construirea unor gradinite sau orfelinate in Romania, vizite cat mai multe in tari nedezvoltate si extinderea echipei in cat mai multe tari. Personal mi-as dori sa lucrez in viitor exclusiv in domeniul non-profit, insa nu neaparat full time pentru Heal The World For Children, intrucat nu as abdica de la principiul zero cheltuieli administrative.

Conectii: Multumim pentru timpul acordat si succes in continuare!