Lansare de carte cu actriţa Maia Morgenstern

0
11
2_copy

2_copyPovestea unei fetiţe în vârsta de numai 10 ani, care în anul 1942 este arestată de poliţia franceză şi povestea unei jurnaliste americance, Julia, stabilită la Paris, care, în anul 2002 descoperă nedreptatea făcută tinerei Sarah cu ani şi ani în urmă, este subiectul cărţii “Se numea Sarah”, lansată la libraria Humanitas Kretzulescu, din Bucureşti. Binecunoscuta actriţă Maia Morgenstern a citit câteva fragmente la lansarea cărţii mai sus menţionate, împărtaşindu-ne apoi, opiniile sale faţă de acest roman: “Mi-au adus cartea, mi-au adus fragmentele, am citit şi gata….. mi-am făcut lecţiile, pentru că sunt un om conştiincios. Şi s-a petrecut următorul fenomen: n-am mai putut să las cartea din mână pâna nu am citit-o şi am recitit-o şi am luat-o de la cap şi de la coadă şi de la mijloc şi nu mă mai săturam. Ca un făcut, nu cred în predestinare, nu cred în coincidenţă şi viaţa se grăbeşte să mă contrazică de fiecare dată. Eu susţin că nu cred şi coincidenţele năvălesc peste mine. E ceva îngrozitor! Această carte a constituit pentru mine pur şi simplu documentarea! A fost răspunsul direct şi concret la nişte intrebări la care nu aveam răspunsul. Nici măcar nu ştiam unde să-l caut! Şi nici măcar cum s-a şi ce s-a întâmplat în Parisul anului 1942 fix”.

Editura Litera aduce publicului românesc acest volum, care caută să îmbine una din sutele de mii (sau milioanele) de poveşti ale Holocaustului cu povestea unei jurnaliste contemporane, în două naraţiuni care alternează, dar care nu sunt însă lipsite de legătură.

Cartea a fost vindut in 36 de ţări într-un număr de peste 3 milioane de exemplare făcând din scriitoarea Tatiana de Rosnay cel mai vândut autor francez al anului 2010.

Articolul precedentTineri şi neliniştiţi
Articolul următor“FINLANDA ESTE O ŢARĂ PE GUSTUL MEU”
Mădălina Corina Diaconu
Dacă sunteți autorul acestui articol, avem nevoie de ajutorul dvs. Muncim din greu pentru a crea un sit de înaltă calitate și pentru a vă afișa articolul în cel mai bun mod posibil. Va rugam sa trimiteți 1.o imagine de profil de înaltă calitate 2. o scurtă descriere a dvs. (1-2 paragrafe). 3. o adresa functionala de email 4. toate platformele media unde puteti fi gasit ( youtube, facebook, vimeo, instagram, blog, website, twitter, linkedin, etc.) Imaginile alb-negru sunt de preferat. Vă rugăm să nu folosiți alte filtre. Vă rugăm să trimiteți informatiile la lucianoprea@gandaculdecolorado.com