OPORTUNITATE EXTRAORDINARĂ PENTRU TALENTUL ROMÂNESC ŞI INTERNAŢIONAL

0
4
Aida_Manescu_copy

Aida_Manescu_copyRegizorul de film Bruno Pischiutta şi producătorul Daria Trifu, au ales să transforme oraşul Braşov (România) într-un centru internaţional de producţie de film.

Angajamentul lor este unul pe termen lung: un contract de parteneriat a fost semnat pe o perioadă de 5 ani cu oraşul Braşov. Programul lor de activităţi include producţia a două filme de lung metraj, 3 documentare şi lansarea „Braşov Film Center” (C.F.B.).

Centrul de Film are două programe principale: Atelierele Internaţionale de Film (cursurile încep în primăvara viitoare) şi „Braşov International Film Festival & Market”, ce va fi inaugurat în Iulie 2012.

Firma este parţial deţinută şi susţinută financiar de Global Film Studio, o societate pe acţiuni canadiană, care este în curs de listare pe piaţa bursieră din Frankfurt.

„Braşov Film Center” primeşte deja aplicaţii de la talente din toată lumea, care doresc să se înscrie în cadrul programului său academic de Ateliere Internaţionale de Film din 2012. Câteva talente sunt din România, altele din India, Rusia şi Canada.

Cursurile vor fi ţinute în limba engleză şi vor fi gratuite. În unele cazuri, studenţii pot obţine cazare gratuită pe durata şederii lor în Braşov, oferită de către Centru. Nu vor fi admişi mai mult de 35 de studenţi pe an.

sau  info@rollywood.org. Ei pot alege să participe doar la unul dintre următoarele cursuri: actorie de film, producţie, regie sau scenaristică. Nu există limită de vârstă şi se cere un minim de cunoştinţe de limba engleză.

Scopul Centrului de Film Braşov, este de a pregăti profesional talentele de film din Transilvania şi de a le duce la un nivel internaţional. Talentele din Transilvania vor avea, în consecinţă, prioritate în a fi acceptate şi vor constitui un procent major din numărul studenţilor care vor fi admişi la cursuri. Un procent mai mic va fi oricum admis din alte zone ale României şi din alte ţări.

Centrul se dedică pregătirii studenţilor în diferite domenii ale producţiei şi furnizării de experienţă pe platoul de filmare, atât în timpul, cât şi după absolvire.

Mai mult, studenţii vor participa la organizarea „Braşov International Film Festival & Market”. În acest fel, vor avea ocazia să se întâlnească cu executivii internaţionali de film şi de media prezenţi.

„Brasov Film Center” va garanta muncă plătită în această industrie celor care vor absolvi cursurile sale de Atelier Internaţional de Film. Vor avea ocazia să lucreze în producţie cât mai repede după absolvirea programului ales de ei.

Cursurile se vor ţine în Sala Mică a Teatrului Dramatic din Braşov. Studenţii şi părinţii lor trebuie să ia foarte în serios această oportunitate, luând în considerare faptul că, la nivel internaţional, slujba de actor de film, regizor, producător sau scenarist sunt printre cele mai bine plătite din lume, aşa cum este pretutindeni ştiut.

Atelierele Internaţionale de Film vor preda un program intensiv de Film, care va da studenţilor şansa de a începe o carieră profesională în actorie de film, regie, producţie sau scenaristică, imediat după absolvire.

Luând în considerare numărul mic de talente care vor fi alese în fiecare an, procesul de selecţie va fi unul meticulos.

Autorul de film, Bruno Pischiutta, va fi principalul profesor al Atelierelor Internaţionale de Film. Profesionişti internaţionali prestigioşi de film se vor adresa studenţilor în mod regulat pe durata cursurilor.

Bruno a scris, regizat, produs şi editat filme de lung metraj, show-uri de televiziune şi documentare, care au fost ecranizate în întreaga lume în cinematografe, difuzate în Italia şi în alte ţări europene.

Maestrul Pischiutta este, de asemenea, şi un scriitor publicat ce a primit câteva premii internaţionale. Este cunoscut pentru filmele sale de conştiinţă socială şi non-violente.

Ultimul său film, „Punctured Hope”, a fost ecranizat în cinematografele din Los Angeles 3 luni, pe durata Premiilor Academiei Americane de Film în 2009. Filmul a fost nominalizat de Political Film Society (Hollywood) ca „CEA MAI BUNĂ EXPUNERE DE FILM” şi „CEL MAI BUN FILM DESPRE DREPTURILE OMULUI” din 2009, alături de filme precum AVATAR, THE HURT LOCKER, INVICTUS şi INGLORIOUS BASTERDS.

Această nominalizare îl califică pe Maestrul Pischiutta ca unul dintre cei mai buni regizori de film dramatic de lung metraj din America de Nord.