PROTESTE ACASĂ LA DRAGNEA

0
32
1. Obosit și-ncrâncenat Dragnea se ducea spre tribunal. Faceți loc, presă, tră s-ajung la instanță! (Cu doar câteva ore înainte ca Draculnea s-ajungă la proces, noaptea la unu, trase cu tunu` pesedeu` cu ordonanța de maximă urgență care era dedicată salvării naționale a baronului de Teleromân. Și doar după câteva minute ieșea triumfalnic, cu gura zâmbind sub mustață, dând la iveală dinții cu strungăreață: „S-a amânat, pe 14 februarie!”
N-am înțeles această amânare, dacă e una reală, din moment ce în 31 ianuarie șeful Camerei era deja sub incidența ordonanței de urgență, albit ca un înger. Da` cine știe ce se mai ivește, oricum, până în 14 februarie se aranjează lucrurile favorabil. Demonstrațiile vor slăbi din intensitate, lumea va obosi de atâta ieșit iarna pe ulițe, totul va fi lăsat uitării. Pe asta se bazează burtăverzimea roșie. „Și-au câștigat  ciocoii războiul lor cu țara…” Iar mulțimile nu doresc neapărat căderea guvernului, ci doar renunțarea la ordonanța otrăvită. În timp util.
2. Foarte interesant e faptul că în fieful fuhrerului cu musteață, unde casele lui ocupă un imens spațiu între două străzi, domeniul feudalului fiind vizibil și din satelit, s-a protestat. Aproximativ 50 de persoane s-au întâlnit la ceas de seară în centrul municipiului Alexandria, în fața Casei de Cultură, în semn de protest față  de ordonanța care modifică legislația penală. Oamenii au purtat tricolorul și au afișat mesaje precum “Ieșiți din casă dacă vă pasă!”, “În democrație hoții stau în pușcărie”.
Ștefan Buciu, din Turnu Măgurele, a precizat că a venit la Alexandria la îndemnul fiului său, profesor de sport, care iese împreună cu familia, în același scop, în centrul Capitalei. “Protestez împotriva abuzului de putere săvârșit de actuala guvernare, pe care eu nu o consider ca fiind guvernarea noastră, a poporului, este guvernul domnului Dragnea. Justiția trebuie lăsată să își facă treaba, trebuie ca ordonanța să fie retrasă și înaintată printr-un proiect legislativ în Parlament și după ce se negociază în Parlament, legea să poată ajunge și la Curtea Constituțională a României. Eu pot să îmi dau seama ce a gândit domnul ministru al Justiției”, a spus Ștefan Buciu. „Credem că există oameni curajosi si responsabili din Teleorman care să se alăture  protestelor din restul țării. Si unul singur ar insemna ceva. Credem că nu locuitorii sunt de vină pentru actele unor ”baroni” si că poate incepe orice, oriunde. Dacă stiti pe cineva care ar putea incerca, transmiteti-i invitatia. Simbolic, el ar putea face cât multe alte sute de oameni. Stim că nu există traditia protestelor in multe orase din tara, dar intotdeauna e un inceput.
3.  Publicatia locală „Liberinteleorman.ro” scrie ca, pentru prima data in istoria judetului Teleorman, in centrul Alexandriei s-a scandat “Jos Dragnea!”. “Merită consemnat faptul că pentru prima dată, în Teleorman, s-a strigat: Jos Dragnea! Și numai cine nu e teleormănean nu înțelege adevărata valoare a acestui gest”, noteaza publicatia citată. Jurnalistii din Teleorman mai scriu ca “În ciuda frigului cumplit și a prezenței scăzute a oamenilor la manifestare, participanții au stat în locul menționat mai bine de două ore, au cântat imnul național, au strigat împotriva grațierii și amnistiei și, în mod absolut fenomenal, pentru prima dată în istoria acestui județ, în centrul Alexandriei s-a scandat: Jos Dragnea!”
Unii protestatari au venit la miting cu câinii, pentru a taxa manipularea raspandita de o parte a presei privind banii oferiti pentru participarea la protestul de duminica trecuta.
La miting a venit si un protestatar din Turnu Măgurele, care a povestit jurnaliștilor prezenți despre domeniile de vânătoare ale lui Liviu Dragnea si despre presiunile la care ar fi supuși localnicii de către oameni care detin funcții în primărie.
A consemnat ERWIN LUCIAN BURERIU
(În foto domeniile lui Dragnea, văzute din elicopter)
Articolul precedentProteste ale personalului din justiție
Articolul următorRomânia, văzută din Germania
Erwin Lucian Bureriu
Erwin Lucian Bureriu. Studii universitare: Facultatea de filologie, Universitatea de Vest. Debutează editorial la Editura pentru Literatură Bcurești, în 1968, cu poezie. În același an devine membru al Uniunii Scriitorilor din România. I-au apărut cărți de poezie, proză, eseistică. Redactor la radio și televiziune, Timișoara și București, secretar general de redacție la revista Orizont, Timișoara, patron de librărie și publicist în țară, Germania, Canada, SUA. Premii: al Societății Observatorul din Toronto, Canada și al Societății Helion. Editează online revista Occidentul și devine blogger la San Francisco în 2009. Are cărți în curs de apariție. Este activ în presa de specialitate și pe blogul Altera Pars.