Născută și crescută în Atena, soprana Anastasia Zannis a studiat la Academia Regală de Muzică din Londra, specializându-se în muzica de jazz. Înainte de Academia din Londra, a studiat muzica clasică la Conservatorul din Atena. A studiat, de asemenea, pian și dans clasic și a luat lecții de actorie cu Carl Jure (sistemul Stanislavski). De-a lungul anilor a concertat foarte mult în străinătate, împreună cu muzicieni și orchestre simfonice de renume mondial. Călătoriile sale au adus-o în contact cu diferite tipuri de muzică și a dat naștere la o combinație proprie a melodiilor clasice, creându-și un concert propriu, solo, care a devenit un succes răsunător, atât în străinătate cât și în Grecia. Melodia “Și tu“ scrisă și compusă de Stefanos Korkolis, Nikos Moraites și F. Asliman a câștigat Premiul pentru cea mai bună interpretare la Târgul Mondial de la Seul. A cântat și i-a încântat pe toți cei cu care a urcat pe scenele internaționale, unul dintre ei fiind celebrul Jose Careras, care a invitat-o în concertul său caritabil, alături de Scorpions și Lionel Richie. În Decembrie anul trecut, a împlinit un vis al tatălui ei: a urcat pe scena celebrului Carnegie Hall din New York.
Ca fostă atletă, aduce valorile olimpice pe scenele sălilor de concerte. „Cultura și jocurile olimpice sunt cele două lucruri pe care vreau să le reprezint în concertele mele” spune artista, care anul acesta a fost desemnată membră a comisiei grecești pentru flacăra olimpică.
Anastasia Zannis s-a aflat pentru prima dată în România. Concertul pe care l-a susținut la Ateneul Român miercuri, 26 februarie 2014, a fost dedicat președenției Greciei la Uniunea Europeană și a marcat totodată începutul unei serii de evenimente culturale pe care ambasada Greciei la București le va organiza în aceasta perioadă. „Ziua concertul a fost foarte importantă pentru mine” a declarat soprana într-un interviu pe care mi l-a acordat în pauza dintre repetiții. „Este un concert important pentru că este dedicat președenției Greciei la Uniunea Europeană. Așadar am avut cântece și poeme grecești, astfel încât cei prezenți să se poată reuni într-un singur cântec, într-o singură voce. Am avut desigur și un program internațional cu melodii din Spania, Portugalia, Italia și alte țări. Sunt interpretă de muzică clasică și vocea mea este cea a muzicii clasice, toate diplomele mele spun acest lucru. Dar în ziua de azi este o nouă tendință, o nouă modă în lumea muzicii clasice și constă în faptul că artiștii, chiar dacă au fost educați în spiritul și școlile de muzică clasică, încep să cânte și să colaboreze cu autori si compozitori contemporani, iar muzica pe care o interpretează este modernă. Îmi place să colaborez cu compozitori din toate țările și dacă am ocazia să lucrez cu ei, să ma coordonez cu ei, înseamnă mult pentru mine. Sunt o interpretă a muzicii clasice de tranziție (crssover clasical performer). Este ceva ce nu alegi tu însuți, vine de la sine! Este ca ceva care te deranjează daca nu te exprimi. Este ca și cum ai o problemă și trebuie să te eliberezi de ea. Nu a existat o altă modalitate pentru mine, a fost singurul drum, singura variantă. Din acest motiv îi încurajez pe tineri să-și urmeze visul pentru că avem o singură viață și nu există cale de întoarcere. Trebuie să-și trăiești fiecare clipă așa cum îți spune inima, în cel mai bun mod în care poți.”
Anastasia Zannis a concertat pe scena Ateneului Român alături de pianistul grec George Papachristoudis.
Mădălina Corina Diaconu